Belső béke viharos időkben - Pál Feri atya előadása Balassagyarmaton

2023. november 20-án, hétfőn 18.30-tól tartja Belső béke viharos időkben című előadását Pál Ferenc, közismertebb nevén Pál Feri római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, motivációs előadó, író a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia ‑ teológia ‑ mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat. A közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati ‑ házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed.

Pál Ferenc katolikus papként is fontosnak tartja, hogy az előadásai mindenkinek szólhassanak: bárki bejöhet, nem kell semmi elvárásnak megfelelni, elég a hallgató nyitottsága.

A fiatalok számára érzékeny témaválasztás és a sajátos előadásmód következtében a kezdetben többnyire csak katolikus fiatalokat vonzó előadások rövid idő alatt igen népszerűek lettek. A hallgatóság mára életkori és vallási tekintetben is heterogénnabbá vált.

A belépőjegy ára elővételben 3000 forint, helyszínen 3500 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az előadásra.

 

Az előadás címe a „Belső béke viharos időkben”, amely azért is aktuális, mert olyan időket élünk, amikor úgy érezhetjük, nem tudunk befolyással lenni a körülöttünk történő dolgokra, ez a teher pedig könnyen összenyomja az embert. De nem csak a világ eseményei teszik ránk ezt a súlyt, hanem a mindennapokban is számtalan nehéz helyzettel találkozhatunk. Az előadás során szó lesz többek között a félelem és szorongás hatásáról és kezeléséről, a biztonság és biztonságérzet kimunkálásáról, a veszteség és gyász fázisairól (tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás) és az eredményes döntéshozatalról az életünket fenyegető helyzetekben.

ATEMPO.sk
Fotó: kult13.hu