Ünnepre hangolva - Rákász Gergely koncertje Salgótarjánban

2023. november 13-án, hétfőn 19.00 órától a salgótarjáni József Attila Művelődési Közponban kerül sor Ünnepre hangolva címmel Rákász Gergely orgonaművész koncertjére, aki immár 30 éve áll színpadon.

Belépődíj 3500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Az adventi és karácsonyi koncertek műsorát olyan alkotók remekműveiből állítottam össze, akik nagy hatással voltak rám, és formálták a játékomat, az előadói attitűdömet, a világnézetemet.

Velünk lesz Ch. M. Widor, akitől az erős barátságról, az okos és kemény munkáról és a minden körülmények között megtartott emberségről tanulhatunk. Vivaldi, aki fél szemmel mindig figyelt bennünket hallgatókat. Ki tudja talán még onnan fentről is figyel, hogy amit alkotott az feltölt-e bennünket, örülünk-e neki, közelebb emel-e a Jóistenhez. Ha így van, meggyőződésem, hogy mosolyog a számára kirendelt mennyei kertben, templomban, vagy palotában - ahogy az ott fent szokás. Játszom Liszt Ferenctől, hiszen ki mutathatná meg jobban mi is az a „self made man”, hogy még egy intéző fiából is lehet világhírű muzsikus – kitartással és önmaga árnyékának átlépésével. Bach pedig, az örök Bach olyan teljes képet mutat nekünk amilyen a muzsikája. Életvidám, életigenlő, bátor, mindenek felett precíz ember, aki érti a teremtést, és ismeri benne a helyét. Utazzon velem és az elmúlt 30 évem példaképeivel 2023 adventjén, karácsonyán!

ATEMPO.sk