Esztergomi Adventi Vásár neves fellépőkkel 2023-ban is - részletes program

2023. december 16-án és 23-án, két szombati napon valósul meg több neves együttes koncertje az idei Esztergomi Adventi Vásár keretében a város Széchenyi terén.

A színpadon a Masni és Pocó, a Duka Jazz Session, az Alma Együttes és a Jazzformers lesznek láthatók.

A rendezvény négy hétvégén át várja a látogatókat kézműves vásárral, széles kulináris választékkal, szabadtéri koncertekkel, gyermekprogramokkal és jégpályával.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

December 16. (szombat)

15.30 Masni és Pocó - gyerekkoncert
18.00 Duka Jazz Session - adventi koncert

December 23. (szombat)

15.30 Alma Együttes - gyerekkoncert
18.00 Jazzformers - adventi koncert

 

A Mihályi Réka vezette Masni és Pocó koncert minőségi szórakozást kínál kisgyermekek és családok számára. A dalok szórakoztató szövegei és profi zenei aláfestése mellett az előadást két bábművész közjátéka is kíséri.

Dukavits István 2012-ben hívta életre a Duka Jazz Session-t. A zenekar ismert pop slágereket játszik jazz fűszerezéssel és a leghíresebb jazz sztenderdekkel. Többnyire híres külföldi – Michael Bublé, Michael Jackson, Bruno Mars, George Michael, Earth Wind & Fire, Elton John, Diana Krall – zenészek dalait dolgozzák fel, de a magyar zenekarok és előadók – Bon-Bon, Black II Black, Máté Péter, LGT – sem maradhatnak ki a repertoárjukból.

Az Alma Együttes koncertje során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető",- és „tánc-izmokat" egyaránt megmozgató képességükben rejlik.

A Jazzformers 2015 végén alakult. Akkor egy baráti örömzenélésre trombitálta össze a csapatot Szalkay Dávid, a zenekar frontembere. Tagjai – Szalkay Dávid (trombita), Szikora Balázs (ütőhangszerek), Iványi Gáspár (gitár) és Kiss Attila (nagybőgő) - felsőfokú szinten végzett jazz-, illetve klasszikus zenészek, akik aktív zenei életük mellett régóta zenetanárok is. A kvartett a klasszikus jazz határait feszegeti, elegánsan, stílusosan.

ATEMPO.sk