II. Felvidéki Népzenésztalálkozó Komáromban - szombati program

2024. február 3-án, szombaton 10.00 órakor folytatódik a II. Felvidéki Népzenésztalálkozó a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Közreműködik Alt István és zenekara, a Bagla Banda, a Cseh Tamás Band, a Dobroda zenekar, a Gímesi Igricek, a Hárompatak zenekar, a Húros Banda, Korpás Éva zenekara, Kurdi Gábor dudás, Lakatos Áron zenekara, Németh Dénes zenekara, a Pántlika zenekar, a Pengő zenekar, a Pósfa zenekar, a Sajó Banda, a Varjos zenekar, a Varsányi Együttes és sokan mások.

A gálaműsor mellett sor kerül a Pósfa zenekar táncházára is Varsányi Ildikó, Kurdi Gábor és Dr. Árendás Péter előadásai mellett, sőt, Táncház 50 címmel egy fotókiállítás is megvalósul, mint kísérőrendezvény.

A Hagyományok Háza a Táncház Egyesülettel közösen hívta életre a Táncház 50 elnevezésű fotókiállítást – a táncházmozgalom egyik megalapítója, Halmos Béla Széchenyi-díjas magyar népzenész, népzenekutató, hegedűtanár emlékének ajánlva.

A belépőjegy ára a szombati előadásokra ingyenes, viszont a gálaműsorra 9 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a II. Felvidéki Népzenésztalálkozóra.

 

Program

Február 3. (szombat)

10.00 Varsányi Ildikó: Potta Géza hegedűjátéka /Egressy Béni VMK, Kiss Péntek József Kamaraterem/
11.00 Kurdi Gábor: Dunán innen, dudástul - Gyöngyszemek a felvidéki dudahagyományban /Egressy Béni VMK, Kiss Péntek József Kamaraterem/
12.00 Dr. Árendás Péter: Falusi muzsikusaink öröksége /Egressy Béni VMK, Kiss Péntek József Kamaraterem/
18.00 ünnepélyes gálaműsor /Egressy Béni VMK, színházterem/

ATEMPO.sk