A Kiss Zenészek és a Boyongó koncertje Budapesten

2024. február 24-én, szombaton este kezdődik a Kiss Zenészek és a Boyongó koncertje Budapesten, a Fonó Budai Zeneházban.

Mindkét zenekar az Öröm a zene 2023-as döntőjének díjazottai között volt! Most pedig együtt adnak koncertet a Fonóban! Kicsit folk, kicsit nem, kicsit pop, de nem nagyon, kortárs is meg fúziós is, mi az? Hát ez a koncert valami ilyesmi lesz!

A belépőjegy ára 2000 forint elővételben, az esemény napján pedig 2500. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

19.30 Kapunyitás
20.00 Kiss Zenészek
21.00 Boyongó

 

A Boyongóban különböző zenei múlttal rendelkezünk, és most együtt bontunk vitorlát. Ugyanúgy bolyongunk külön-külön az országban, világban, mint együtt a zenei stílusok között. Gyakran visszatérünk a magyar népzenei gyökerekhez, de éppen csak addig, hogy újabb ötlet szülessen és máris szárnyalunk tovább, hogy sajátunkként tudjuk játszani a dallamokat. Mondhatnánk úgy is, hogy kortárs népzenét játszunk.

Kiss Zenészek. Dararam... Hat különböző fiatalt összeköt valami. A világ különböző pontjai valahogy mégis összeérnek. Sokszor nem értjük, miért létezik a szerelem, vagy miért esik jól visszagondolni gyermekkorunkra... Nem tudjuk, de jól esik és tudjuk, hogy létezik ez a jó érzés. Dararam... A felvidéki Ipolybalogról érkező Kiss Zenészek igazi hullámvölgyeket teremtenek meg a színpadon. Művészetükben megjelenik a mélázás, az önmagunkra való odafigyelés és a szerelem színes alternatívái. A határon túlról érkező könnyűzenét játszó együttes előszeretettel visz színpadra néhány dalfeldolgozást is. A saját szerzemények és a dalfeldolgozások finoman szövődnek... Dararam…

ATEMPO.sk