Az összetartozás jegyében, számos közreműködővel készült el Szolnoki Péter és Mészáros Tamás közös klipje - Szóljon egy dal (VIDEÓ)

Klip készült Szolnoki Péter és a Mészáros Tamás duettjéhez, amely még 2019-ben kerül rögzítésre. A Szóljon egy dal videója az összetartozás jegyében készült számos zenész közreműködésével.

,,Még 2016-ban indult a mi történetünk Szolnoki Péterrel. Éppen Felvidéken léptem fel, ő pedig a Bon-Bonnal volt meglepetés vendég ugyanott. Akkoriban jelent meg a könyvük, amit nagyon szerettem volna dedikáltatni, mert mindig is nagy követője voltam a munkásságuknak.

Elkezdtünk beszélgetni és hamar megtaláltuk a közös hangot.

Nekem akkor jelent meg a lemezem, amit nagy szeretettel nyújtottam át nekik. Néhány napon belül csörgött a telefonom és Peti hívott, hogy nagyon tetszik neki a lemez és mi lenne, ha énekelnénk egy duettet. Nem sokkal ezután kaptam tőle egy demó felvételt, ami rögtön megfogott. Ekkor még nem volt rá szöveg. Megkértük Peti állandó szövegíró barátját, Duba Gábort, hogy öntse versbe a gondolatainkat.

Mivel Petivel mindketten felvidéki származásúak vagyunk, adta magát a téma: nem számítanak a határok, a dal mindenkit összeköt.” - árulta el a keszegfalvi Mészáros Tamás.

 

Mészáros Tamás és Szolnoki Péter

 

A vírushelyzet sokáig nem engedte, hogy videó készüljön a duetthez, legalábbis olyan formában, ahogy azt szerették volna.

“Ez a dal a feltétlen szeretet és összetartozás jegyében született és olyan előadóművész barátainkkal forgattuk, akik vagy a határainkon kívül születtek, vagy a szüleik révén más nemzetiségűek, de ugyanúgy hisznek abban, hogy származástól, bőrszíntől, nemtől, politikai, vagy vallási hovatartozástól függetlenül embernek kell maradnunk minden helyzetben.

Ezt, a számunkra evidens gondolatot Duba Gábor barátom nemes egyszerűséggel, de különös érzékenységgel fogalmazta meg.” - mondta Szolnoki Péter, aki nem csak előadója, de a dal zeneszerzője és a klip rendezője is.

A videóban Abebe Dániel (Etiópia), Andrádi Zsanett (Magyarország), Demko-Antal Tímea (Erdély), Demko Gergő (Felvidék), Ekanem Bálint Emota (Nigéria), Feng Ya Ou (Kína), Gonzalez Moreira Mario (Chile), Mészáros Tamás (Felvidék), Papadimitriu Athina (Görögország), Serbán Attila (Kárpátalja) és Szolnoki Péter (Felvidék) látható.

„Ha megértjük, elfogadjuk a másikat, akkor sokkal egyszerűbbé, békésebbé tehetjük a saját életünket és egymásét is. A gondolat nem bonyolult, de mégis nap mint nap éreztetnünk kell, hogy azok is megértsék, akiknek ez nehezebben megy.“ - tette hozzá Duba Gábor, a dal szövegírója.

 

 

zene: Szolnoki Péter
szöveg: Duba Gábor

Szolnoki Péter - ének, basszusgitár, hangszerelés
Mészáros Tamás - ének
Demko Gergely - zongora
Sipeki Zoltán - gitár
Szentmihályi Gábor - dob

Hangfelvétel, keverés, master: Szentmihályi Gábor.

Operatőr, vágó: Kiss Gábor / Vigant Stúdió
Grafika: Gőgh Krisztián - IDEIO
Producer: Mészáros Tamás, Szolnoki Péter
Gyártásvezető és rendező: Szolnoki Péter

EZ, ATEMPO.sk