Felhívás


FELHÍVÁS! Írj drámát 2021-ben is! - Fődíj 1500 euró

FELHÍVÁS! Írj drámát 2021-ben is! - Fődíj 1500 euró

A Dialóg nonprofit szervezet 2021-ben újra drámapályázatot hirdet szlovákiai magyar szerzők részére ezúttal két kategóriában. A kategóriákat a mű célcsoportja szerint határozták meg, tehát a felnőtt közönség számára készülő színművek mellett szeretnék, ha ezúttal a gyermek és ifjúsági színművek is teret kaphatnának. A drámák témája és műfaja kötetlen.

A világhírű szoprán magyar népdalt énekel – csatlakozz te is a Kórusok Éjszakája felhívásához

A világhírű szoprán magyar népdalt énekel – csatlakozz te is a Kórusok Éjszakája felhívásához

Különleges vendéggel, minden idők egyik leghíresebb szopránjával készül közös produkcióra az időről időre újabb különlegességgel előrukkoló Kórusok Éjszakája. Készülő videójukban a mindenki számára kedves Csillagok, csillagok kezdetű népdalt énekli majd el Emma Kirkby, a neves angol szoprán énekes, akit kórustagok százai kísérnek énekükkel a világ minden tájáról.

Ingyenes képzésben vehetnek részt a zenei tehetségek – jelentkezz a Snétberger Programra

Ingyenes képzésben vehetnek részt a zenei tehetségek – jelentkezz a Snétberger Programra

Elindult a jelentkezés a Snétberger Zenei Tehetség Központ 11. évfolyamára. Az idén jubileumát ünneplő Snétberger Program keretén belül hatvan hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal kezdheti meg tanulmányait júniusban a Nemzeti Tehetség Központ felsőörsi központjában. A járványhelyzetre való tekintettel idén online formában várják a bemutatkozó videókat a www.meghallgatunk.hu oldalon 2021. április 30-ig.

A zenei tehetségek felkutatásában nincs megállás, hiszen elindult a jelentkezés a Snétberger Program nyáron kezdődő ösztöndíjas kurzusára. Idén is várják azoknak a tehetséges, hangszeren játszó vagy énekes, elsősorban roma fiataloknak a jelentkezését, akik már elmúltak 12 évesek, de még nem töltötték be a 22. életévüket. A kialakult járványhelyzet miatt, a személyes meghallgatás helyett a fiatalok bemutatkozó videóval pályázhatnak

2021. április 30-ig a www.meghallgatunk.hu oldalon.

 

Snétberger Zenei Tehetség Központ

 

A Nemzeti Tehetség Központ zászlóshajójának számító programban, a kezdetek óta minden esztendőben mintegy 60 hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatal tökéletesítette zenei tudását. „A Snétberger Program Novák Katalin, családokért felelős miniszter támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg. A kurzusra felvételt nyert diákoknak a képzés a Programnak köszönhetően teljesen ingyenes. A 12 hetes jazz és klasszikus zenei képzésre Felsőörsön kerül sor.” – hangsúlyozta Würtz Csilla, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője.

A Snétberger Program 2021-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. „A jubileumi év mérföldkő számunkra. 10 évvel ezelőtt egy olyan programot indítottunk el, amely a roma és hátrányos helyzetű fiatal tehetségek zenei képzésének jelentős változását hozta el. Reméljük, hogy a pandémia hamarosan elcsitul és nyáron egy különleges, kiemelkedő zenei koncerttel, méltóképpen tudjuk megünnepelni a jubileumot.” – tette hozzá Snétberger Ferenc, a Snétberger Zenei Tehetség Központ zenei- és művészeti igazgatója, a Snétberger Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

A programban elismert művészek és mentorok dolgoznak azon, hogy a diákok a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, önismeretet és elérhető célokat kapjanak. A 10 év alatt közel 800 jelentkezőt hallgattak meg, 300 diák végezte el kurzusaikat és 100 órányi koncertet adtak évente, tapasztalatszerzési lehetőséget teremtve ezzel a fiatal tehetségek számára.

A 2011-ben megnyílt intézmény tanárai között olyan neves magyar művészek vannak, mint Snétberger Ferenc, László Attila, Rozsnyói Péter, Oláh Tzumó Árpád, Lamm Dávid, Tóth Mátyás, Barcza Horváth József, ifj. Balázs János, Suki András, Lakatos György, a nemzetközi vendégelőadók között pedig megtalálható Paolo Vinaccia, Tony Lakatos és Roby Lakatos is.

ATEMPO.sk

Január végéig pályázhatnak állami zenei ösztöndíjra a fiatal tehetségek

FELHÍVÁS! Jelentkezz és lépj fel az Impulse zenei fesztiválon

Az Egyesület a csallóközi ifjúságért polgári társulás (továbbiakban csak ECSI) szeretne a 2021-es évben is teret biztosítani a régióban élő és működő amatőr zenekarok számára, hogy megmutathassák tudásukat és tehetségüket a közönség előtt profi színpadi feltételek mellett.

Az Impulse All in Music Festival – Open Air szabadtéri könnyűzenei fesztivál erre hivatott lehetőséget nyújtani. Ezért az ECSI pályázatot hirdet a 2021-es év augusztusában megrendezendő Impulse All in Music Festival – Open Air v. 2.0 műsorában való részvételre.

INTERJÚ A SZERVEZŐKKEL

Olyan formációk és egyéni előadók jelentkezését várják, akik a jelentkezés leadásának a napjáig nem jelentettek meg semmilyen platformon profi hang vagy videó anyagot. Jelentkezési határidő 2021. május 31. 24.00

 

Részletes feltételek:

- A csallóközi régióban működő amatőr előadó, zenekar vagy énekes.
- Semmilyen platformon nem jelentettek meg profi hang vagy videó anyagot. (profi anyagnak minősül a: stúdióban vagy szabadtéren profi hangmérnök és vagy operatőr bevonásával készített és rögzített hang vagy videó anyag. Ide értendő mindenféle digitális és fizikai hang és kép hordozó eszköz.)
- Önálló előadásra képesek legalább 45 perc időtartamáig.
- Legalább 2 magyar nyelvű zeneszámot tartalmaz a műsoruk.
- Saját hangszerekkel rendelkeznek és a hangszerelést maguk tudják biztosítani. (Az ECSI biztosítja a fesztiválon való fellépés időtartamára: profi színpad technikát, reklámot, fotózást, videó felvétel készítését)
- Amatőr bemutatkozó videóval tud pályázni, bemutatkozni. Ez a videó tartalmaz legalább egy saját előadású dalt (készülhet akár mobiltelefon segítségével, próbateremben)
- Előadásuk színpadképes

 

Vidám fiatalok, boldog zenészek – Milyen volt az első Impulse All in Music fesztivál Keszegfalván?

 

Amit biztosítanak:

- Fellépési lehetőség profi színpadi körülmények biztosítása mellett.
- Lehetőség ismerté válásra.
- Riport készítése (képi anyaggal együtt, videó és fotó), ami meg fog jelenni a nyilvánosság előtt.
- 3 dal rögzítése a GF Production dunaszerdahelyi stúdiójában, ami magában foglalja az utómunkát és az énekfelvételt is. A GF Production felajánlása a legsikeresebb jelentkezőnek, aki kiválasztásra kerül a fesztiválon való fellépésre.
- Teljes ellátás (étel és üdítő ital fogyasztás)
- Egy olyan élmény, amit nem fogsz elfelejteni.

 

JELENTKEZÉS

ATEMPO.sk