Felhívás

Csengő Énekszó – a szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos fesztiválja

FELHÍVAS! XVIII. Csengő Énekszó – a szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos fesztiválja

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Csemadok Országos Tanácsa, valamint a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága meghirdeti és karöltve a Csemadok Érsekújvári Területi Választmányával, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetével, Érsekújvár Városa támogatásával 2022. május 5-6-án Érsekújvárban megrendezi a szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos seregszemléjét, a XVIII. Csengő Énekszó fesztivált.


Vár A Dal 2022 színpada – Indul a jelentkezés

Vár A Dal 2022 színpada – Indul a jelentkezés

2022-ben is gazdára vár „Az Év Dala” elismerés. Ismét az ország legjobbját keresi A Dal című műsor. A műfajában egyedülálló dalverseny évről-évre színesíti a magyarországi könnyűzenei palettát, és gyarapítja a fülbemászó dallamok repertoárját. Az új évad számos újdonsággal várja a zenészeket és majd a Duna Televízió nézőit.

FELHÍVÁS! Írj drámát 2021-ben is! - Fődíj 1500 euró

FELHÍVÁS! Írj drámát 2021-ben is! - Fődíj 1500 euró

A Dialóg nonprofit szervezet 2021-ben újra drámapályázatot hirdet szlovákiai magyar szerzők részére ezúttal két kategóriában. A kategóriákat a mű célcsoportja szerint határozták meg, tehát a felnőtt közönség számára készülő színművek mellett szeretnék, ha ezúttal a gyermek és ifjúsági színművek is teret kaphatnának. A drámák témája és műfaja kötetlen.

A világhírű szoprán magyar népdalt énekel – csatlakozz te is a Kórusok Éjszakája felhívásához

A világhírű szoprán magyar népdalt énekel – csatlakozz te is a Kórusok Éjszakája felhívásához

Különleges vendéggel, minden idők egyik leghíresebb szopránjával készül közös produkcióra az időről időre újabb különlegességgel előrukkoló Kórusok Éjszakája. Készülő videójukban a mindenki számára kedves Csillagok, csillagok kezdetű népdalt énekli majd el Emma Kirkby, a neves angol szoprán énekes, akit kórustagok százai kísérnek énekükkel a világ minden tájáról.