Interjú

Jó dalokat, lemezeket szeretnék írni, amiket büszkén tudok vállalni – Kovács Koppány-interjú

Áron, Benedek, Dávid és Levi – Minden, amit a TooFar zenekarról tudni szeretnél!

Huszonévesek, tele vannak energiával, és már a szakma is figyel rájuk. Ráadásul ma jelenik meg a párkányi TooFar zenekar, a tavalyi 6. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle győztese Lótusz című lemeze. Kik ezek a srácok és rockerekként mit akarnak a lótusszal? És mi van tőlük túl messze, amire nevük magyar fordítása utal? Mindez kiderül kérdéseinkre adott válaszaikból.


Időtálló remekmű odaadó színészekkel – régi-új bemutató a Jókaiban ()

Időtálló remekmű odaadó színészekkel – régi-új bemutató a Jókaiban

Kétezer-tíz március 4-én mutatta be a Komáromi Jókai Színház Spiró György Prah című komédiáját, Anger Zsolt rendezésében. Az idén – a pandémia miatt hozott előírások okán – felújították a darabot annak egykori, egyben mostani szereplői, a Nő, Molnár Xénia és a Férfi, Mokos Attila. A főpróba előtt beszélgettünk.

Zenei kettősség – Megjelent Emmer Péter Other side című albuma

Zenei kettősség – Megjelent Emmer Péter Other side című albuma

Nemrég megjelent új cédéjéről faggattuk Emmer Péter komáromi gitártanárt, zeneszerzőt, énekest. A gitárvirtuóz beavatott, hogyan születtek az instrumentális lemez dalai, elmesélte, miért került egy mandala az album borítójára és ki készítette, végül arról is beszélt, jó lenne majd az Other side-ot zenekarral bemutatni, ha a járványhelyzet alakulásától függően ez végre lehetővé válik.

Titokzatos és provokáló előadás a Temetés – új darab debütált a Jókai Színházban

Titokzatos és provokáló előadás a Temetés – új darab debütált a Jókai Színházban

Rendezőnek és színésznek egyaránt igényes munka volt Nádas Péter Temetés című színművének próbafolyamata a Komáromi Jókai Színházban – mondja Rastislav Ballek rendező, valamennyi próbán a mű szövegének újabb és újabb rétegeit fedezték fel.

Bárdos Judit színművésznő azt meséli, meg kellett tanulniuk nem félni a csendektől. Culka Ottó színművész pedig úgy fogalmaz, hogy meg kellett találniuk a darab lényegéhez vezető helyes utat, ami végül a lélek bugyrain és a színész mesterség minden csapdáján át egészen az önfelismerésig vezetett. Velük beszélgettünk.

Földön, vízen, levegőben forgott a Hazatérsz klipje

Földön, vízen, levegőben forgott a Hazatérsz klipje (VIDEÓ)

Izgalmas, egyben felemelő klipforgatáson vannak túl Szekér Gergő énekes, előadóművész, zeneszerző és Varga Viktor dalszövegíró, co-producer és gyártásvezető, a szarvasi Cervinus Teátrum főrendezője. A Hazatérsz című dalhoz Szarvason találtak helyszíneket. A két napon át tartó forgatás alatt jégeső zuhogott, majd perzselt a Nap, arc égett tábortűznél, eltévedt az operatőr.

Május 19-én lesz a videoklip országos premierje (lentebb is látható lesz).

Virtuális bárkát épít José, a rapper (+VIDEÓ)

Virtuális bárkát épít José, a rapper (+VIDEÓ)

José bárkája néven közösséget szeretne létrehozni az interneten José, a feltörekvő felvidéki rapper. És nagyon komolyan gondolja! Megnyílt a José bárkája facebook csoport, valamint ifjabb Ropog József készített egy remek indulót is a matróznak jelentkezőknek. Erről beszélgettünk.

Várom már hogy végre lebegjünk, mint Gagarin – megjelent Szószátyár első albuma

Impulse All in Music–Open Air fesztivál volume 2 - Május végéig lehet jelentkezni!

Megváltoztatta a második keszegfalvai Impulse All in Music – Open Fesztivál jelentkezési határidejét az eseményt szervező Egyesület a csallóközi ifjúságért Polgári Társulás (ECSI). Május 31-ig jelentkezhetnek a videoklippel nem rendelkező, abszolút kezdő előadók és együttesek a tervek szerint Keszegfalván, a Kakasréten 2021. augusztus 21-én, szombaton megrendezésre kerülő nagy szabadtéri fesztiválra.

„Jött a rock and roll, és keményen berúgta az ajtót” - interjú Póka Egonnal

„Én mindig inkább egy jó kislány voltam” - interjúja Harcsa Veronikával

Harcsa Veronika művészetének különlegessége az érzelmi állapotok, hangulatok drámai, feszültséggel teli megformálása, amelyben a líraiság mellett hangsúlyos szerepet kap az improvizáció. Generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb, nemzetközileg is elismert énekesével a többi között a közelmúltban megjelent Debussy NOW! albumról, a Művészetek Völgyében betöltött jazz nagyköveti szerepéről és a járvány zenei életre gyakorolt hatásairól is beszélgettünk.

A koncerteken dől el minden – A Bada Bing sztori

A koncerteken dől el minden – a Bada Bing sztori

Gyermekkoruk óta ismerik egymást, de csak kétezer-tizenháromban kezdtek közösen zenélni a dunaszerdahelyi Bada Bing zenekar tagjai. Stíluskavalkád jellemzi a zenekart, viszont pont a különbségeknek köszönhető, hogy amikor négyen összejönnek, abból egyfajta közös energia szabadul fel, ami visszaköszön a színpadon, akár a zenét, akár az előadásmódot tekintve. Bátran lavíroznak a hip-hop, a metal, a reggae, a punk és egyéb stílusok között. Posztós Gábor énekes, frontember véleménye szerint, ez a zenekar egyik legnagyobb erőssége, ami a közönség visszajelzéséből is tükröződik. Vele beszélgettünk.

Bő zenei palettán mozognak – Pozitív energiát közvetít a párkányi No Para

Bő zenei palettán mozognak – Pozitív energiát közvetít a párkányi No Para

Szeretnének minél több klubkoncertet adni és megcéloznak majd egy-két fesztivált is. Addig neten küldik egymás között a dalötleteket, és mindenki hozzáteszi a magáét. Járványhelyzetben náluk is ilyenek most a próbák. A párkányi No Para ígéri, zenélnek, amíg van kedvük és energiájuk. A hídon című új dalukat már játssza a Pátria Rádió. Pszota Szilárd basszusgitárost, énekest faggattuk.