Ajánló


Online is követhető a Strauss-maraton – itt a program

Online is követhető a Strauss-maraton – itt a program

Ha január vége, akkor maraton! Nem a szabad ég alatt – kellemes hangversenytermekben, ahol egy nagy zeneszerző művei sorjáznak délelőttől estig, koncerteken és filmvetítésen, a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös rendezésében, amit ONLINE is közvetítenek. Ezúttal a 19. és a 20. században egyaránt otthonos Richard Strauss opusaival ismerkedhetünk, a hazai zenésztársadalom élvonalának jóvoltából.

Mesék és festmények a Magyar magazinban

Mesék és festmények a Magyar magazinban

A közszolgálati tévé Magyar magazinja január 19-én, szerdán reggel 8 óra után jelentkezik új műsorával az STV2 csatornán, ismétlés az STV3 csatornán délután 15 óra után.

Ingyenes online koncertre hív a Mandoki Soulmates

Ingyenes online koncertre hív a Mandoki Soulmates (VIDEÓ)

Ezekben a bizonytalan vészterhes időkben, amikor az embereket még sokfelé a világon mindig az üres és bezárt koncerttermek fogadják, a MANDOKI SOULMATES január 15-én egy globális nemzetközi ingyenes streaming eseménnyel szeretné megköszönni közönségének az immár három évtizedes szeretetet, amely lehetővé tette a zenekar munkáját.

Bagossy Brothers Company

A Bagossy Brothers Company Akusztik koncertje a tévében

Az egyik legnépszerűbb erdélyi magyar zenekar közel öt év alatt jutott el a kis klubos fellépésektől a telt házas nagy koncertes zenekarok közé. A Bagossy Brothers Company zenekart egy testvérpár alapította, de a kiteljesedés a zenésztársaik csatlakozásával jött létre.

Szenes Iván slágerei szólnak sztárfellépőktől szilveszterkor

Szenes Iván slágerei szólnak sztárfellépőktől szilveszterkor

A Duna World idei szilveszteri műsorán Szenes Iván ünnepi koncertjének részesei lehetünk, kedvenc dalainkkal, sok ezer honfitársunkkal együtt, a Szenes Iván térről közvetítve - ahol a legtöbb magyar sláger született. Szenes Andrea sztár- és slágerparádéja az év utolsó estéjére - számos fellépővel és a legnagyobb slágerekkel - minden generációnak nívós szórakozást ígér!

Igazi angyal - Karácsonyi Akusztik Palya Beával a tévében

Igazi angyal - Karácsonyi Akusztik Palya Beával a tévében

Különleges koncertet láthatnak az M2 Petőfi TV nézői szenteste. A karácsonyi Akusztik már szokásosnak mondható: az előző években a Margaret Island és Pál Dénes is elhozta az ünnepi hangulatot a zenecsatornára. Idén Palya Bea varázsol karácsonyi hangulatot az A38 színpadára a tőle megszokott lendülettel, energiával.

A hagyományos füleki Karácsonyi koncert az ONLINE térbe költözik

A hagyományos füleki Karácsonyi koncert az ONLINE térbe költözik

A Melódia Női Kar karácsonyi koncertjének sokéves hagyománya van Füleken. A járványhelyzet sem tavaly, sem az idén nem tette lehetővé, hogy az énekkar élőben valósítsa meg a hangversenyt. Abban viszont mégsem tudta megakadályozni a kórust, hogy a közönséget szép dallamokkal ajándékozza meg. 2020-ban a Melódia tagjai korábbi karácsonyi hangversenyeikből készítettek egy összeállítást, melyet a zenerajongók a karácsonyi ünnepek alatt tekinthettek meg a regionális televízió közvetítésében, illetve az internetes videómegosztón.