Ajánló


Balga Gabriella

A Parkfoglaló opera gála Balga Gabriellával a tévében

Az Eiffel Műhelyházat körülölelő egyhektáros Kodály Zoltán nevére keresztelt park, a szabad ég alatt teremtett lehetőséget az Opera művészeinek, hogy grandiózus keretek között térhessenek vissza a zeneszerető közönséghez 2020 augusztusában.

Nézzük ma este a Bánk bán-t a TV-ben

A látványos Bánk bán opera Molnár Leventével és Komlósi Ildikóval újra a tévében

Erkel Ferenc 1844-ben, a Kölcsey Himnuszának megzenésítésére kiírt pályázaton aratott győzelme után kezdett el foglalkozni Katona József sokat támadott drámájával, a Bánk bánnal, mint lehetséges operatémával. A történelem hosszúra nyújtotta a komponálás idejét: előbb a szabadságharc, majd az azt követő diktatúra cenzúrája miatt egészen 1861. március 9-ig kellett várnia a közönségnek, mire a mű teljes egészében megszólalhatott az akkori Nemzeti Színházban.

Rost Andrea 30 éve az operaszínpadokon – nézd a TV-ben

Rost Andrea 30 éve az operaszínpadokon – nézd meg a tévében

Rost Andrea, az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb szopránénekese, akinek különleges színű, minden regiszterben kiegyenlítetten szóló hangját a világ legrangosabb operaházaiban és koncerttermeiben hallhatta a közönség. A művésznő 2019-ben ünnepelte pályafutásának 30., a milánói Scala-beli debütálásának 25. évfordulóját.

A játszma – egy kultfilm folytatása Kulka Jánossal a tévében

A játszma – egy kultfilm folytatása Kulka Jánossal a tévében

A játszma című mozifilm a kultfilmmé vált thriller, A vizsga (2011) izgalmas folytatása. Az ikonikus alkotás felejthetetlen karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában tértek vissza a vászonra, új főszereplőként Staub Viktória csatlakozott a csapathoz. A filmet február 18-án, vasárnap a tévében is láthatjuk a TV2 műsorán 22.20-tól.