Ajánló


Komolyzenei- és jazzkoncertek várnak Füleken – jön a Budapest Jazz Orchestra is

Komolyzenei- és jazzkoncertek várnak Füleken – jön a Budapest Jazz Orchestra is

Zenés évszakok című programsorozatnak második évfolyamát zárja júniusban a Füleki Városi Művelődési Központ. Az évad 2020 februárjában indult a Téli komolyzenei koncerttel, melynek vendégei Jakab Tünde fuvola- és Peter Valentovič zongoraművész voltak. Decemberben a zenerajongók a Karácsonyi online komolyzenei koncert keretében Vladimír Plachetka zongorakíséretével Fazekas Bence hegedűjátékát nézhették meg felvételről a VMK közösségi oldalán, illetve a LocAll és a Régió televíziók közvetítésében.

„Sokáig sírás kerülgette, amikor a régi dalokat énekelte Cipő helyett” - 30 éves a Republic legendás lemeze

Sokáig sírás kerülgette, amikor a régi dalokat énekelte Cipő helyett - 30 éves a Republic legendás lemeze

Évadzáró adásához érkezik a Lemezjátszó Classic programsorozat. Az utolsó tavaszi online részben minden idők egyik legnépszerűbb pop-rock albuma, a Republic Hoppá-hoppá!!! című lemeze kerül terítékre. Boros Csaba, az együttes basszusgitáros-énekese többek közt arról mesél, hogy sokáig sírás kerülgette a színpadon, amikor a régi dalokat énekelte Cipő helyett.

Online koncertekkel jön a Szlovák–magyar Folkfesztivál – itt a program (+VIDEÓ)

Online koncertekkel jön a Szlovák–magyar Folkfesztivál – itt a program (+VIDEÓ)

Hat népzenei formáció, két nap, egy helyszín. Egy teljes hétvégén keresztül a Fonó Budai Zeneházban mutatkoznak be magyarországi és Szlovákiából érkező népzenészek, akik a járványügyi helyzet miatt live stream formában, a virtuális térben adnak koncertet, így a világ minden tájáról meghallgathatók a határokon átívelő népzenei motívumok.