Minden hír


105 éve született Simándy József, a legnépszerűbb Bánk bán

105 éve született Simándy József, a legnépszerűbb Bánk bán

105 éve született Simándy József Kossuth-díjas operaénekes, főiskolai tanár, érdemes és kiváló művész. Magyarország egyik leghíresebb tenoristája volt, akinek hangja és alakja elválaszthatatlanul forrt össze több magyar nemzedék tudatában Erkel Ferenc Bánk bán című operájának címszerepével.

A zene pozitív hatásaira hívják fel a figyelmet

A zene pozitív hatásaira hívják fel a figyelmet

Az Alzheimer Világhónap alkalmából szeptember 21. és 30. között számos interaktív programmal hívja fel a figyelmet a Memória Melódia a zene pozitív hatásaira. A programsorozat az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság, a Szentendrei Skanzen és az Alzheimer Cafék közös szervezésében valósul meg.

Vízi cirkusz sellővel és SpongyaBobbal (+FOTÓK)

Ovikörúton az Aranymetszés

A dunaszerdahelyi székhelyű Aranymetszés verséneklő duó több csallóközi óvodába látogatott el a közelmúltban a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően.

Csak magyar fellépők az ingyenes Szuperkoncerten

Csak magyar fellépők az ingyenes Szuperkoncerten

Szeptember 25-én ünnepli 30. születésnapját a nemzeti lottótársaság: Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, valamint Lotfi Begi és meglepetésvendégei is színpadra lépnek az ingyenes Szuperkoncerten a megújult Puskás Aréna Szoborparkban.

Valóság vagy illúzió? - az évad első bemutatójára készül a Komáromi Jókai Színház (FOTÓK)

Valóság vagy illúzió? - az évad első bemutatójára készül a Komáromi Jókai Színház (FOTÓK)

„Nekünk nincs más valóságunk, csak ez az illúzió.
De Önök se nagyon kapaszkodjanak el a saját valóságukba,
mert ahogy a tegnap már köddé vált, a jelen pillanat is illúzióvá válik holnapra.”

Michal Vajdička rendezésében kerül bemutatásra 2021. szeptember 17-én Luigi Pirandello Nobel-díjas olasz drámaíró egyik legtöbbet játszott drámája, a Hat szerep szerzőt keres. A színpadon Mokos Attila, a Jászai Mari- és Dosky-díjas Gál Tamás, Culka Ottó, Szvrcsek Anita, Szabó Viktor, Bernáth Tamás, Kiss Szilvia, Katona Eszter és Hégli Bence színművészeket láthatjuk.

Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi: A hit által érezhetjük, hogy összetartozunk

Az egyik legsikeresebb magyar énekesnő, Rúzsa Magdi mindig őrizte hitét, ez pedig – mint mondta – sok élethelyzetben segítette őt. A Máté Péter-díjas művész a vallással való személyes kapcsolatáról az Őbenne című sorozatban vallott, amelyet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva tűzött műsorára a közmédia.

Vízi cirkusz sellővel és SpongyaBobbal (+FOTÓK)

Vízi cirkusz sellővel és SpongyaBobbal (+FOTÓK)

Villognak a fények, színorgiában úszik a medencévé változtatott porond, csillognak a cirkuszi sátor teteje felé törő vízsugarak. Kezdődik az előadás Magyarország első utazó vízi cirkuszában a Duna Cirkusz – Vízi Cirkuszban!

Háry, a 70kedő obsitos színre lép – Dobsa Tamás a 10 éves Kuttyomfitty Társulat kulisszatitkairól

Vagyunk, csináljuk, szeretjük – Bodnár Tibor a Ladánybene 27 gitárosa, zenekarvezető

Nyarat varázsolt abba a hűvös szombat estébe a Ladánybene 27 Keszegfalván, az Egyesület a csallóközi ifjúságért szervezet második Impulse All in Music – Open Air fesztiválján. Koncertjük előtt beszélgettünk Bodnár Tibor gitárossal, zenekarvezetővel a reggae lüktetéséről, Fűri Tomiról, gútai billentyűsükről és a Műanyag nyárról is. Közben szavak, színek, hangok pezsegtek a szereplőknek fenntartott sátor körül. A pandémia csendje után eljött a zenélés ideje.

Magyar Dal Napja

Ma van a Magyar Dal Napja

Ma van a Magyar Dal Napja, amely a magyar zene ünnepe és felhívja a figyelmet a magyar dalkincs értékeire. Fő célja a magyar zene népszerűsítése, illetve az ezzel kapcsolatos eseményeken az ismert fellépők mellett a helyi előadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása.