Minden hír

Ők kapják 2021-ben a Csemadok-díjakat

Ők kapják 2022-ben a Csemadok-díjakat

Hagyományosan január közepén, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezik meg a Csemadok Országos Emlékműsorát Galántán. Ennek a rendezvénynek a keretében átadják át minden évben a Csemadok Díjakat.


Plácido Domingo szerint világverseny is lehet a Virtuózokból

Plácido Domingo szerint világverseny is lehet a Virtuózokból

Lépéstől lépésre világversennyé is válhat a magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor, a Virtuózok, mely immár második éve nemzetközi szintre emelkedett. Így látja a műsorban a „szuperzsűri” szerepét betöltő Maestro Plácido Domingo.

A versenyszellem hajtja a Virtuózok ifjú elődöntősét

A versenyszellem hajtja a Virtuózok ifjú elődöntősét

Nemcsak tehetség, hanem önkritika és persze rengeteg szorgalom is kell ahhoz, hogy valakiből zenei virtuóz váljon. Mindezen erények birtokában van a Virtuózok V4+ magyar tehetsége, Kádár Viktória, aki egy év alatt annyit fejlődött, hogy idén már ő az egyik fiatal zenész, aki képviseli Magyarországot a komolyzenei tehetségkutató nemzetközi mezőnyében.

Billy Idol

A ’80-as évek lázadó énekese volt Billy Idol

Billy Idol angol rock- és punkzenész William Michael Albert Broad néven látta meg a napvilágot 1955. november 30-án az angliai Stanmore-ban. Első komolyabb zenekara a Bromley Contingent volt, amelyben későbbi Clash- és Siouxsie and the Banshees-tagokkal zenélt együtt benne. Aztán a hetvenes évek második felében a korszak ismert punkzenekaraiban (Chelsea, Generation X) játszott.

George Harrison

20 éve hunyt el „a Csendes Beatle”, George Harrison

George Harrison világhírű brit zeneszerző, zenész, producer Liverpoolban született 1943. február 25-én. Elsősorban úgy ismert, mint a mai zenetörténet egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású zenekarának, a The Beatles-nek a szólógitárosa, „a Csendes Beatle”. Komoly és jelentős szerepet játszott emellett abban is, hogy a mai nyugati társadalomnak a meditáció és a keleti kultúra iránti érdeklődése felébredt.

Törőcsik Mari és Jancsó Miklós előtt tiszteleg a jubileumi Nagy Magyar Filmteszt

Törőcsik Mari és Jancsó Miklós előtt tiszteleg a jubileumi Nagy Magyar Filmteszt

Ötödik alkalommal rendezi meg a DUE Médiahálózat a Nagy Magyar Filmteszt versenyét. Az edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A mostani Filmtesztben kiemelten foglalkoznak Törőcsik Marival, és megemlékeznek Jancsó Miklósról is.

Rúzsa Magdi

Ördögi angyal – Rúzsa Magdi születésnapjára

"1985. november 28-án születtem Vrbas városában, Vajdaságban, első dolgom az volt, hogy ordítottam egy nagyot, nos hát azóta ragaszkodom Én, Rúzsa Magdi a hangomhoz. 2006. május 20-án újjászülettem, mert, hogy megnyertem a Megasztár című vetélkedőt, végre lett közönségem, megnőtt a lelkem és megígértem ezentúl adni fogok, már amit az ember a hangjával adni tud. Semmi mást nem kérek, csak erőt, hogy végig tudjam járni az utamat." - írja honlapján a sikeres énekesnő.