Minden hír

Koncertek a nemzeti összetartozás jegyében a Gastroblues Fesztiválon

Koncertek a nemzeti összetartozás jegyében a Gastroblues Fesztiválon

A Gastroblues Fesztivál, melyet idén november 30. és december 6. között rendeznek a nemzeti összetartozás éve alkalmából a fesztivál zárónapján megrendezi a Testvérvárosok Zenés Találkozóját, amelyen paksi, galántai (Felvidék), viski (Kárpátalja) és kézdivásárhelyi (Székelyföld) zenészek lépnek fel.

A minifesztivált a paksi származású Juhász Kitti népdalénekes és Morvai Tamás jazzgitár művész népzenénken alapuló ám a jazz világa felé tartó saját zenei stílusú programmal nyitják.

Felvidéket elsősorban Buják Andor (Ghymes együttes egykori tagja - 1984-2004) és Barátai, a GP Klub (Bohus Zoltán, Buják Krisztián, Lengyel István, Turtev Juraj) képviselik Galántáról és környékéről.

Pál István Szalonna és Bandája, valamint Ferenczi György és a Rackajam közösen állnak majd színpadra. Pál István a Magyar Állami Népi Együttes vezetője és húga Pál Eszter Visken születtek, igazi lokálpatrióták. A két zenekart sokéves baráti és alkotói kapcsolat, valamint közösen kiadott lemez fűzi egymáshoz.

Végül a Kormorán együttes is színpadra áll, melynek hegedűse Gáspár Álmos a háromszéki Kézdivásárhelyen született, az énekesei Fehér Nóra délvidéki, Vadkerti Imre pedig felvidéki.

Terveink szerint az utolsó fellépő után a testvérvarosok zenészei közös örömzenéléssel búcsúznak el egymástól és a közönségtől.

EZ, ATEMPO.sk


Stadionshow a Tankcsapda, a Republic és a Bagossy Brothers Company bandákkal

Stadionshow a Tankcsapda, a Republic és a Bagossy Brothers Company bandákkal

Különleges tanévnyitó stadionshow-ját az idén is megrendezi a Debreceni Egyetem (DE): a tervek szerint szeptember 16-án ismét megtöltik a húszezres Nagyerdei Stadiont.

„A Tankcsapda, a Bagossy Brothers Company és a Republic közreműködésével idén is egyedülálló, a helyzethez igazodó és az aktualitásokról megemlékező közösségi élményt ígér a yoUDay".

A tervek szerint immár ötödik alkalommal töltheti meg a Nagyerdei Stadion lelátóit a Debreceni Egyetem polgársága, amennyiben szükséges, a megfelelő egészségügyi előírások mellett.

A stadionshow sztárfellépői mellett ezúttal is közreműködnek az intézmény társulatának, az Odeon-ZeneTheatrum színinövendékei, az egyetem művészhallgatói és sportolói, de számos meglepetésvendége is lesz a rendezvénynek.

ATEMPO.sk / MTI

 
Tizenegy új darab debütál a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban

Tizenegy új darab debütál a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban

Meghirdette új, 2020/2021-es évadát a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: a teátrum lezárta a márciusban félbeszakadt évadot, június másodikától elkezdi az érintett bérletek és szólójegyek kompenzációját, illetve a szeptemberben kezdődő előadás-sorozatok bérleteinek értékesítését, az ilyenkor szokásos bérlethosszabbítást.

A színház 21 fős állandó társulattal vág neki az ősznek, hat premiert bérletben, egyet szólóelőadásként mutat be,

vendégművészként Gálvölgyi János, Szabó Erika, Mészáros András, Schlanger András, Bacsa Ildikó, Kátai Kinga, Ágoston Péter és Tarpai Viktória csatlakozik az új darabokhoz.

A premiereket Bakos-Kiss Gábor, Kis Domonkos Márk, Őze Áron, Olt Tamás, Blaskó Balázs és Susán Ferenc rendezi, a díszletek Pallós Nelli munkái lesznek. A Zenthe Szalonban folytatódnak a felolvasószínházi estek, a Teátrum Kávéház és a Kedvenc Színészeink-sorozat is. Öt felnőtt bérlet mellett további hét sorozat indul a diák és ifjúsági korosztálynak.

 

Zenthe Ferenc Színház

 

Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója azzal kezdte évadbemutató tájékoztatóját: a teátrum a 2019/2020-as évadot lezártnak tekinti. A bérlettulajdonosok személyre szóló, hivatalos tájékoztatást kaptak a döntésről, valamint az elmaradt előadások után járó kompenzációs kupon felhasználásának folyamatáról. A szólójegyek esetében három előadásnál a megváltott jegyek érvényesek lesznek egy későbbi időpontra, az elmaradó előadások jegyei pedig becserélhetők 2020. december 31-ig. A színház az óvodás, általános és középiskolás nézőit is kárpótolja.

Tarnócziné Máté Melinda, Salgótarján önkormányzatának kulturális főtanácsosa elmondta: a kulturális államtitkárság és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata is aláírta már azt a három évre szóló megállapodást, amely stabil gazdasági hátteret biztosít a színház pénzügyi hátteréhez. Az állam és az önkormányzat egyaránt közel százmillió forinttal járul hozzá a teátrum működéséhez, amelyen felül az állam különböző pályázatok útján is támogatja a Zenthe Ferenc Színházat.

Simon Lajos ismertette az évad premierjeit,

összesen 11 új darab debütál az évad során Salgótarjánban: a nagyszínpadon a Tanulmány a nőkről, Gálvölgyi János főszereplésével a Dollárpapa, A nagymama, az Énekes Madár, a IV. Henrik, és a Tanítónő lesz látható. Bérleten kívül állítják színpadra Olt Tamás Hét randiját, míg a legkisebbeknek Csukás István Süsü a sárkány klasszikusa elevenedik meg. A darabok egy része koprodukcióban készül az egri Gárdonyi Géza Színházzal, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal, a kaposvári Csiky Gergely Színházzal, a Soproni Petőfi Színházzal és a Pesti Magyar Színházzal.

A Zenthe Szalonban a felolvasószínházi sorozatban a Lux úr szabadalma, a Bűntény a Kecskeszigeten és a Kék róka lesz látható-hallható, s hét művész megszólaltatásával folytatódik a Kedvenc Színészeink beszélgetős sorozat is. A megszokott bérletes sorozatokban, illetve szóló előadásonként vígjátékok, opera, operett és táncszínház is elérhető lesz Salgótarjánban.

 

Zenthe Ferenc Színház

 

Az új évadot immár 21 fős saját társulattal indítja a Zenthe Ferenc Színház, amelynek tagjait Susán Ferenc produkciós igazgató mutatta be. Albert Péter, Baksa Imre, Bozó Andrea, Erdélyi Gábor, Farkas Zoltán, Hajdú Tibor, Házi Anita, Jókai Ági, Kántor Zoltán, Kaszás Gergő, Kökényessy Ági, Máté Krisztián, Mikecz Estilla, P. Kerner Edit, Rácz János, Vándor Éva, Simon Kata, valamint négy egyetemista fiatal: Bocskai Virág, Hege Veronika, Móczár Bence és Kecskés Alexisz lesz állandó tagja a színháznak, természetesen vendégművészek továbbra is színesítik a palettát. A művészeti vezető változatlanul Sándor Zoltán, továbbra is Salgótarjánban rendez Tarnóczi Jakab, dramaturgként csatlakozik Deés Enikő, művészeti tanácsadóként pedig Bakos-Kiss Gábor.

 

A Zenthe Ferenc Színház 2020/21-es évadának premier darabjai:

2020. szeptember 18.
Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről (zenés vígjáték)
a Zenthe Ferenc Színház, a Váci Dunakanyar Színház, a Soproni Petőfi Színház közös előadása

2020. október 16.
Gábor Andor: Dollárpapa (zenés vígjáték)
a Bartók Kamaraszínház, a Zenthe Ferenc Színház, a Gárdonyi Géza Színház közös előadása

2020. december 14.
Csiky Gergely: A nagymama (vígjáték)
a Gárdonyi Géza Színház, a Zenthe Ferenc Színház közös előadása

2021. január 4.
Csukás István, Bergendy István: Süsü a sárkány (zenés mesejáték)
a Gárdonyi Géza Színház, a Babszem Jankó Gyermekszínház és a Zenthe Ferenc Színház közös produkciója

2021. január 22.
Tamási Áron: Énekes madár (székely népi játék)
a Zenthe Ferenc Színház, a Bartók Kamaraszínház, a Gárdonyi Géza Színház közös előadása

2021. február 14. (bérleten kívüli premier)
Olt Tamás: Hét randi (egyfelvonásos zenéses sztendbájmí)
a Zenthe Ferenc Színház és a Pesti Magyar Színház

2021. március 27.
Luigi Pirandello: IV. Henrik (színmű)
a Zenthe Ferenc Színház előadása

2021. május 21.
Bródy Sándor: A tanítónő (színmű)
a Zenthe Ferenc Színház előadása

ATEMPO.sk

Elhunyt Lennie Niehaus, Clint Eastwood filmjeinek zeneszerzője

Elhunyt Lennie Niehaus, Clint Eastwood filmjeinek zeneszerzője

Elhunyt Lennie Niehaus amerikai altszaxofonos, zenei rendező, komponista. A 90 éves korában múlt csütörtökön távozott Emmy-díjas művész számos híres film zenéjében működött közre, Clint Eastwooddal több mint két tucat moziban dolgozott együtt.

Ezer fő felett idén nem rendezhetnek eseményeket Szlovákiában

Ezer fő felett idén nem rendezhetnek eseményeket Szlovákiában

Újabb enyhítések lépnek hatályba Szlovákiában a Covid-19 betegség terjedésével összefüggésben bevezetett korlátozásokkal kapcsolatban.

Ennek értelmében június 10-től engedélyezik a tömegrendezvényeket 500 főig, majd pedig július 1-től év végéig 1000 emberig, mind azt már korábban jelezte a kormányfő. Így a nagy események idén elmaradnak Felvidéken.

A fellépőknek nem kell koronavírus-tesztet csináltatniuk.

A szájmaszk viselésének kötelessége kint 2 méteres távolságra csökken, belterekben viszont továbbra is kötelező.

A rendezvényeken és a templomokban is sakktáblaszerűen rendezik majd el az üléseket.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András

HALLGASD MEG! Dal Pünkösdre a Ghymestől (+SZÖVEG)

HALLGASD MEG! Dal Pünkösdre a Ghymestől (+SZÖVEG)

A felvidéki Ghymes együttes 2005-ben megjelent Csak a világ végire… című lemezének második dala Pünkösd napjára készült. Ez a keresztények harmadik legnagyobb ünnepe, amelyet húsvét után ötven nappal tartanak. A szövegét és a zenét Szarka Tamás írta.

Jelenetek egy házasságból – a Csavar Színház előadása

Ismét lesznek előadások a Komáromi Jókai Színházban

Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színpadi játékával újra kinyitja kapuit a Komáromi Jókai Színház. Két és fél hónap után június 2-tól a hatályban lévő egészségügyi előírások szigorú betartása mellett várják a közönséget.

Felnőtt bérleteseknek, illetve Stúdió bérlettel rendelkező nézőknek lesz lehetősége megtekinteni a darabot Kiss Szilvia (Marianne) és Gál Tamás Dosky- és Jászai Mari-díjas színművész, színházigazgató (Johan) előadásában, a Jászai mari-díjas Pataki András rendezésében.

Kötelezően szájmaszkban érkező nézők az előírások jegyzékét már a főbejáratnál elolvashatják. A stúdiószínpad helyett a nagyszínpadon lesz látható az előadás, melynek időtartama 1 óra 50 perc, szünet nélkül. A nézőtéren hatvanhárman foglalhatnak helyet kettesével, egymástól négy szék kihagyásával, úgy, hogy az előttük és a mögöttük lévő sorok üresen maradnak.

A közönség tömegesen nem tartózkodhat az emeleti előcsarnokban, a nézőtéren tetszőleges a helyfoglalás, a ruhatár és a színházi büfé nem üzemelnek. A nézőknek érkezéskor és távozáskor be kell tartani az előírt másfél, két méteres távolságot.

 

Csavar Színház

 

A színház a 2019/2020-as évad felnőtt bérleteiben eredetileg szerepelt Rokonok című Móricz Zsigmond-színmű helyett tűzte műsorára a Bergman-darabot. A szervezési osztály munkatársai ezekben a napokban valamennyi bérletest személyesen értesítenek előadásuk pontos időpontjáról, és arra kérik a nézőket, hogy csakis azok jelenjenek meg az előadásokon, akik értesítést kaptak.

A Csavar Színház és a Soproni Petőfi Színház előadását az évad végéig fogják játszani, hogy minden bérletesnek legyen lehetősége színházba menni. E heti előadások időpontjai: június 2. kedd 18 óra, június 3. szerda 18 óra, június 4. csütörtök 18 óra, június 5. péntek 17 és 20 óra, június 7. vasárnap 15 és 18 óra.

 

OTT VOLTUNK: Jelenetek egy házasságból - Szerelem és gyűlölet testközelből

 

Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Az első jelenet látszólagos felhőtlen boldogságától jutnak el az egymás ellen forduláson, a teljes felbomlás folyamatán át a megbékélésig, egy újfajta szeretet kialakulásáig, ahol a két ember, Marianne és Johan már nem kiszolgáltatottjai egymásnak, hanem őszinte megértéssel tudnak közeledni a másik felé.

„Három hónapig írtam ezt a könyvet, de egy fél élet tapasztalatai sűrűsödnek benne. Nem vagyok benne biztos, hogy fordítva jobb lett volna. Talán választékosabbnak hatna. Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre.” - Ingmar Bergman

EZ, ATEMPO.sk

45 éves Czajlik József, a Kassai Thália Színház igazgatója

45 éves Czajlik József, a Kassai Thália Színház igazgatója

Czajlik József színész, színházi rendező 1975. június 1-jén, Dunaszerdahelyen született. A kassai magyar tanítási nyelvű ipariskolában érettségizett 1993-ban, ahol aktív tagja volt az “X” Iparista Kisszínpadnak.

Ezt követően a Kassai Thália Színház, majd 1994–1995-ben a Komáromi Jókai Színház, 1995–1997-ben pedig ismét a Thália tagja lett.

1997–2002 között rendezést tanult Pozsonyban, ahol munkái több elismerésben is részesültek, majd a budapesti Bárka Színház főrendezője lett.

A Komáromi Jókai Színház-beli Amadeus-rendezése 2001-ben a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházi Fesztiválon fődíjat, a budapesti Országos Stúdiószínházi Fesztiválon rendezői különdíjat kapott. Az Amadeusból tévéfilmet is rendezett.

2006-ban Gál Tamással Epopteia néven színházi műhelyt alapított.

2011. májusától pedig a Kassai Thália Színház igazgatója, főrendezője.

Madách-díjban részesült a kassai Thália Színház

EZ, ATEMPO.sk / Adatbank
Fotó: Zaťko Ervin

Néphagyomány először egyetemi szinten

Néphagyomány először egyetemi szinten

A tavaly őszi szemeszterrel kezdődött, és a tavaszi kurzussal folytatódott a Hagyományok Háza Hálózat - Szlovákia a Néphagyomány az oktatásban címmel meghirdetett képzése a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán.

Az együttműködés jelentőségét és eredményeit Dr. Bárczi Zsófia, a kar dékánja foglalja össze.

„A közös program elindításával Varga Norbert, közművelődési szakember, folklórkutató, a Hálózat munkatársa kereste meg az Egyetemet. Az egyeztetés során számos ötlet vetődött fel: kezdetnek egy módszertani napot szerveztünk meg. Ennek keretében

a Hagyományok Háza elhozta az intézménybe a folklór különböző műfajának szakembereit, akik sikeres előadásokkal, valamint gyakorlati foglalkozásokkal irányították rá hallgatóink figyelmét a mindennapi hagyományőrzés fontosságára.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a közös munka folytatása mellett voksoltunk. Egy szabadon választható tantárgy-kurzust hirdettünk meg, az oktatást ismét a Hagyományok Háza szakembereire bíztuk, s eredményesen zártuk az első, őszi, majd idén a tavaszi szemesztert. Az utóbbit az ismert helyzetben online-módon szerveztük, s a résztvevők teszttel adhattak számot tudásukról.

A kurzust óvoda-pedagógusoknak és leendő tanítóknak szántuk, akik egy olyan képzésnek lehettek részesei, amely során tanultakat a gyerekekkel való foglalkozásokon tudják hatékonyan felhasználni. A tanfolyam szerencsésen ötvözte az újszerű közös munkát a gyakorlóiskolák igényeivel. Igen, már korábban kaptunk olyan jelzéseket ezektől a tanintézményektől, miszerint

hasznosnak tartanák, ha a leendő pedagógusok a népzene, a népdalok és a népi játékok és kézműves foglalkozások területén szélesebb körű gyakorlati ismeretekkel rendelkezhetnének.

A 38 hallgató is nagyon élvezte a szemesztert, felismerte újszerűségét a felvidéki oktatásban, a hagyományos tantervtől való különbözőségét és interaktivitását. Értékelték az előadók például szolgáló gyakorlati tudását, s a konzultációk lehetőségét.”

Csermák Zoltán, ATEMPO.sk

Játékos jazz az Akusztik színpadán (+VIDEÓ)

Játékos jazz az Akusztik színpadán (+VIDEÓ)

Hétről hétre különböző zenei stílus képviselteti magát az M2 Petőfi TV Akusztik című műsorában bebizonyítva, hogy az akusztikus hangzás minden műfajnak jól áll. Ez alkalommal a jazz világába kalandozunk a Szőke Szandra Quintet segítségével. A jazz zenekarnak az akusztikus hangzás nem újdonság, sőt kifejezetten szeretik, ahogy Szőke Szandra fogalmaz, „mert egyszerre nagyon emberi és zenei”. Az Akusztik felvétele mégis kihívás elé állította a zenekart, hiszen első ízben játszottak közönség nélkül:

Trianon 100 a közmédiában: Határon túli zenék, dokumentumfilm, magyar interjú Rudolf Schusterrel

Trianon 100 a közmédiában: Határon túli zenék, dokumentumfilm, magyar interjú Rudolf Schusterrel

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján a két nemzeti főadó mellett a közmédia minden csatornája és online felületei is megemlékeznek a magyar történelem egyik legtragikusabb napjáról.

A Duna Televízió és a Kossuth Rádió egész napos műsorfolyammal készül, melyben az unitárius egyházi szertartás, a parlament emlékülése és a köztársasági elnök ünnepi beszéde mellett természetesen helyet kap az emlékharangozás közvetítése és ’A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében’ című történelmi dráma is.

„Június 4-e tragikus történelmi dátuma a magyar nemzetnek, ezért a 100. évfordulón minden tisztességes magyar embernek emlékeznie kell. A közmédiának pedig kötelessége, hogy ezt az emlékezést méltó tartalmakkal és módon juttassa el a világ legtávolabbi pontján élő magyarokhoz is” – mondta Siklósi Beatrix a közmédia kiemelt projektjeiért felelős vezetője. „Június 4-én többször is jelentkezünk az elcsatolt országrészekből, megszólalnak a határainkon túl élő honfitársaink is.

A nap folyamán Trianonhoz kapcsolódó filmeket vetítünk, művészek, tudósok, közéleti emberek vallanak arról, mit jelent számukra az összetartozás. Exkluzív tartalommal is készülünk.

Este negyed kilenctől a Duna Televízióban Rátóti Zoltán főszereplésével mutatjuk be ’A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében’ című történelmi drámát. A film azt a beszédet dolgozza fel, amelyet Apponyi gróf a magyar küldöttséget képviselve mondott 1920. január 16-án, a trianoni béketervezet végleges lezárását követően.”

 

Trianon-rockopera határon túli előadókkal a TV-ben

 

Ezen kívül a Duna Televízióban láthatják először a nézők a Kossuth térre megálmodott Trianon-emlékművet, amelynek avatására augusztusban kerül sor és közreadnak egy különleges, örökérvényű hangfelvételt is, amellyel az egykori vallás és közoktatási miniszter Klebelsberg Kuno üzent kora fiataljainak Trianon kapcsán.

15 óra 25 perctől a Wettstein-napló című dokumentumfilmből – a béketárgyalásokban résztvevő Wettstein János diplomata hagyatékának köszönhetően – részletesen ismerhetjük meg a magyar békedelegáció öt hónapi munkájának legfontosabb mozzanatait.

Szintén a Duna Televízióban láthatják a nézők 18 óra 40 perctől a Koltay Gábor rendezésében készült Hétköznapi Trianon című dokumentumfilmet. Két fiatal a békediktátum okai után kutat Versailles-ban és az erdélyi Bonchidán, bemutatva az 1920 utáni, mai tanulságokat is tartalmazó nemzetfejlődést, de a velünk élő trianoni következményeket is.

A közmédia nézői követhetik a parlament emlékülését és Áder János köztársasági elnök ünnepi beszédét, valamint beszámolókat láthatnak minden határon túli eseményről.

 

Trianon

 

A Kossuth délelőtt egy rádiós hidat hoz létre, amely összekapcsolja az elcsatolt részeken dolgozó kollégákat. A diktátum aláírásának időpontjában pedig, 16 óra 30 perctől, a Duna, a Duna World és a Kossuth hullámhosszán megszólalnak a harangok, felidézve a diktátum aláírásának időpontját.

Az M5-ön pedig egésznap ismert művészek beszélnek az összetartozás fontosságáról, majd este 21 óra 20 perctől történészek vitatják meg Trianon okait és következményeit, próbálják megértetni, hogy miként tudott a magyarság egy ilyen, szinte példa nélküli tragédia után is megmaradni, erősödni és létrehozni a nemzeti egységet.

A nap folyamán a Petőfi Rádió minden órában lejátszik egy felvételt egy-egy határon túli, emblematikus magyar zenekartól, a napi top 15-ös slágerlista június 4-én csak magyar számokból áll majd, a Minek nevezzelek? című magyar műsorban Boros Csaba pedig csak külhoni dalokból válogat.

A Bartók Rádió a Muzsikáló műsorfolyamban a határon túli magyarsághoz, a Kárpát-medencéhez köthető zenékkel jelentkezik. Este 20.53-tól pedig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának határon túli magyar szerzők műveiből összeállított hangversenye kerül adásba.

A Dankó Rádióban reggel 6 és este 8 óra között óránként több határon túli magyar dalszerző, előadó zenéje kerül adásba, a külhoni magyarságához kapcsolódó zenék is felcsendülnek, valamint minden órában egy-egy határon túli vendéggel is beszélgetnek a műsorvezetők. A 17 és 18 óra között jelentkező „Tudod-e még az én nótám” című műsor teljes egészében a külhoni hallgatóké, itt nyílik alkalmuk bővebben is beszélni magyarságukról, kapcsolatukról Magyarországgal.

A rádió 19 és 20 óra között Rudolf Schuster korábbi szlovák államelnökkel magyar nyelven készült interjút ad közre.

Az M2 gyerekcsatornán pedig a Hetedhét kaland című műsor ifjú készítői videotelefonon hívják fel külhoni barátaikat, és „gyereknyelven” fogalmazzák meg mit is jelent az összetartozás. A beszélgetések közben sok minden kiderül a régi Magyarországról és hogy a határok két oldalán élő gyerekeket nem csak a közös anyanyelv kapcsolja össze.

Trianon 100 – Június 4-én egész nap a közmédia csatornáin.

ATEMPO.sk / MTVA

90 éves Clint Eastwood

90 éves Clint Eastwood

Ma ünnepli 90-ik születésnapját Clint Eastwood BAFTA/LA-díjas amerikai színész, Grammy-díjra jelölt zeneszerző, Oscar- és Golden Globe-díjas filmrendező és producer.

Trianon-rockopera határon túli előadókkal az M5 csatornán

Trianon-rockopera határon túli előadókkal a TV-ben

Az Esztrád Színház 2018. június 22-én és 23-án a budapesti Hősök terén mutatta be a Trianon-rockoperát Koltay Gábor rendezésében. A két előadást összesen 18 ezer ember látta a helyszínen.

Az előadásokat 12 kamerával rögzítették, ezt a felvételt láthatjuk csütörtökön 14 óra 15 perctől a Duna World csatornán.

ITT NÉZD ONLINE