Minden hír


Hatezer műsor nézhető ingyen az MTVA-nak köszönhetően

6000 műsor nézhető ingyen az MTVA-nak köszönhetően

A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum), a Rádióarchívum és az m3.hu is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy a komolyzene, a különféle műsorok, a hangoskönyvek, a tévéfilmek és a sorozatok által az igényes szórakozás és a korosztálytól független tanulás élményét felkínálva támogassa a minőségi otthoni időtöltést - közölte az MTVA.

A közmédia fontosnak tartja az élethosszig tartó tanulás támogatását, amelyre a jelenlegi időszak nem várt lehetőséget teremt. Ezért a NAVA online szabadon hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a nava.hu oldalon, így már 6000 műsor áll a tanulni vágyók rendelkezésére, legyen szó bármely korosztályról vagy a 25 tantárgy bármelyikéről.

 

Több száz ingyenes hangoskönyv közül válogathatunk

 

A frissen megnyitott Rádióarchívum oldalán folyamatosan bővül a kínálat, nemcsak tanuláshoz kapcsolódó, hanem széleskörű szórakoztató tartalmak is rendelkezésre állnak. Így például ingyenesen meghallgathatók Rejtő Jenő- és Szabó Magda-kötetek, klasszikus és kalandregények, többek között a Kincses sziget, az Egri csillagok, a Pál utcai fiúk és sok mese a kisebbeknek. A komolyzene iránt érdeklődők sem maradnak tartalom nélkül: az elmúlt évek legsikeresebb koncertjeit a weboldal mellett akár mobiltelefonról is lehet hallgatni.

 

Filmek, kabaré, sorozatok, műsorok - szabadon hozzáférhetővé válik az M3.hu tartalma

 

Az m3.hu is frissítette az online, otthonról is elérhető tartalmak körét: számos tévéfilmet és sorozatot tett közzé ingyenesen. Olyan bűnügyi filmeket és sorozatokat is láthatnak a nézők, mint a Könnyű kis gyilkosság, a Hal négyesben, a Dráma a vadászaton vagy a népszerű Linda-sorozat. A romantikus filmek szerelmesei megnézhetik például a Gyere hozzám feleségül!, a Hajnalban, délben, este, a Nadrág és szerelem, valamint A pályaudvar lovagja című klasszikusokat. A tévéfilmek legjaváért - ilyen egyebek mellett az Adáshiba, A tönk meg a széle, az Ez a Józsi, ez a Józsi vagy a Fagylalt tölcsér nélkül - is érdemes felkeresni az m3.hu-t.

ATEMPO.sk / MTI

A Kormoran akusztikus koncertje rádióban és TV-ben

A Kormoran akusztikus koncertje rádióban és TV-ben

Az 1976-ban Koltay Gergely által alapított és a máig töretlen népszerűségnek örvendő Kormorán zenekar egy különleges csemegével kápráztatja el rajongóit. A közismert dalaikat akusztikus hangszerelésben hallhatjuk és láthatjuk az M2 Petőfi TV illetve a Petőfi Rádió jóvoltából.

Összefogtak a sztárok - az LGT slágerével köszönik meg az áldozatos munkát

Összefogtak a sztárok, az LGT slágerével köszönik meg az áldozatos munkát - Neked írom a dalt

„A miénk a hála szava: köszönjük! Köszönjük a munkát mindazoknak, akik ma gyógyítanak, beteget ápolnak, tanítanak, a kereskedelemben dolgoznak, vezetnek, embert, árut és csomagot szállítanak, akik őrzik a rendet és vigyáznak ránk, akik tájékoztatnak, és akik most értünk tesznek, talpon vannak… Mi a legtöbbet azzal segítünk, hogy otthon maradunk, és a zene hídjával kötünk össze mindenkit, aki velünk együtt segítene.”

Reviczky Gábor a legnagyobb költők verseit szólaltatja meg

Reviczky Gábor a legnagyobb magyar költők verseit szólaltatja meg

Reviczky Gábor Kossuth-díjas színész 1949. március 28-án született. Jellegzetes arcát és hangját számtalan filmből, sorozatból ismerheti a közönség. Fanyar humorral, kivételes művészi erővel alakítja az ironikus, groteszk karaktereket, negatív figurákat, vérfagyasztóan a kegyetlen maffiózót, szerethetően a csetlő-botló kisembert, szánni valóan a bohócot.

A Concerto Budapest megnyitotta digitális könyvtárát és ingyenes koncertsorozatot hirdet a frontvonalban dolgozóknak

Hallgass Concerto Budapest koncerteket online - ingyenes koncertsorozatot hirdetnek a frontvonalban dolgozóknak

A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar ingyenes koncertsorozatot hirdet Hősök tiszteletére címmel, valamint péntektől megnyitja honlapján és hivatalos Facebook oldalán ingyenes digitális könyvtárát.

A Concerto Budapest a Hallgatás napjai címmel péntektől folytonosan bővülő kínálattal megnyitja honlapján és hivatalos Facebook oldalán ingyenes digitális könyvtárát, amelyben a zenekar korábbi koncertfelvételeiből álló válogatás mellett a Concerto muzsikusainak kreatív "otthonzene" videóit, a bezártság napjaiban készülő közös zenei projekteket és koncertvideókat találhatnak az érdeklődők.

A Bartók Rádió jóvoltából rendelkezésre bocsátott 11 koncertet tartalmazó válogatás, ami ITT hallgatható meg.

A Concerto Budapest ingyenes zenekari koncertsorozatot ajánl azon hősöknek, akik a járvány idején jelentős kockázatot vállalva végzik munkájukat.

A zenekar meghívja ajándék koncertjeire az egészségügyi dolgozókat, az Országos Mentőszolgálat, a rendőrség, a honvédség, az egyéb rendvédelmi szervek, a Magyar Posta, a vasutasok és közlekedési ágazat dolgozóit, a pedagógusokat, az élelmiszeriparban és a szociális segítségnyújtásban résztvevő dolgozókat és családtagjaikat - közölte a zenekar.

A Concerto Budapest a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán, a zenekar IX. kerületi Páva utcai Zeneházában, valamint a végleges programmal együtt a későbbiekben meghirdetett egyéb helyszíneken rendezi meg a koncertsorozatot, a tervek szerint augusztus-szeptemberben.

"Elsősorban Beethoven szimfóniáival és versenyműveivel, kamaradarabjaival tisztelgünk előttük, mert az igazi hősök nem a moziban láthatók, hanem köztünk jártak és járnak. Remélem, hogy augusztus-szeptemberben már okkal múlt időben beszélhetünk a járványról, amely mindannyiunk emberségét próbára teszi jelenleg minden nap. Beethoven csodálatos, reményt adó zenéje az új élet ígéretét nyújtja: szeretném, hogy mindennek együtt legyünk részesei" – mondta Keller András zeneigazgató.

A zenekar Facebook oldalán már elérhető és meghallgatható a 2020 januárjában, a franciaországi Nantes-ban rendezett Folles Journée Fesztiválon rögzített koncert, Beethoven 5. szimfóniájának helyszíni felvétele.

ATEMPO.sk / MTI

8 év után új Bob Dylan - a Kennedy-gyilkosságról szól

8 év után új Bob Dylan dal - a Kennedy-gyilkosságról szól

Új dalt tett közzé péntekre virradó éjjel Bob Dylan. A Murder Most Foul az irodalmi Nobel-díjas amerikai szerző, előadó első friss száma nyolc év óta, a szöveg egyfajta elmélkedés John F. Kennedy 1963-ban történt meggyilkolásán és a hatvanas évek Amerikáján.

Nézd ma is élőben a Kuttyomfitty Társulatot: Az elvarázsolt királykisasszony

Nézd ma is élőben a Kuttyomfitty Társulatot: Az elvarázsolt királykisasszony

A felvidéki Kuttyomfitty Társulat a világban zajló krízis időszakában sem szeretné cserben hagyni a rajongóit. A közösségi oldalukon élő adásban szeretné szórakoztatni a drága közönséget.

“Ha a hëgy nem mëgy Mohamedhö, akkor Mohamed mëgy a hëgyhö! Ha már így alakult a helyzet, senki se maradjon Kuttyomfitty nélkül, főleg a gyerekek ne…” - írta a társulat a közösségi oldalán

Március 28-án, szombaton 15.00 órától mutatják be Az elvarázsolt királykisasszony című zenés mesejátékát, online táncházzal megspékelve. Jó szórakozást kívánunk!

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ESEMÉNY

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, élt egyszer egy elvarázsolt királykisasszony. Szegény leány rút banya képiben várta azt a bátor királyfit, aki megkéri a kezét és háromszor megtáncoltatja, ezzel megszabadítva a varázslat alól. Vajon sikerül a legkisebb fiúnak véghezvinni ezt a bátor tettet? A mese végére kiderül. Minden jó, ha a vége jó, a darabot nagy közös táncolással fejezzük be.

Szereplők:

Dobsa Fodor Mónika – (tánc, ének, szöveg)
Dobsa Tamás – (tánc, ének, szöveg, bábok)

Rendezte: A Kuttyomfitty Társulat
Dramaturg: Dobsa Tamás
Díszlet: Dobsa Tamás
Felvételről kísér: Németh Dénes és zenekara

Balla Mária, ATEMPO.sk

Elhunyt Kovács Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház színművésze

Elhunyt Kovács Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház színművésze

Életének 75. évében elhunyt Kovács Zsuzsa, a Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas színművésze.

A művészt hosszas betegség után pénteken érte a halál, temetéséről később intézkednek.

Kovács Zsuzsa 1945. április 19-én született Pécsett, a Szegedi Balettiskolában végzett zongora és ének szakon. 1960-ban a debreceni Csokonai Színház tánckarához szerződött, majd két év múlva a Szegedi Nemzeti Színház balettkarának tagja lett. A Szegedi Nemzeti Színházban kezdte színészi pályáját 1963 és 1968 között, majd 1968-ban a Budapesti Operettszínház társulatához szerződött, amelynek azóta tagja volt, játszott operett- és musicalfőszerepeket egyaránt. A társulat művészeként bejárhatta az egész világot.

Az operettirodalom szinte valamennyi szubrett szerepét megkapta, emellett számos musicalben is láthatta a közönség. Több színházban játszott vendégként, a színészet mellett rendezői feladatokat is vállalt a Ruttkai Éva Színház társulatában és vidéki színházaknál is.

 

Kovács Zsuzsa

 

Játszott többek között a My Fair Lady (Eliza), a Csárdáskirálynő (Stázi, Cecília), a Marica grófnő (Liza, Bozsena), a Mágnás Miska (Marcsa), a Chicago (Roxie), az Ének az esőben (Lina), a Hegedűs a háztetőn (Hodel), A muzsika hangja (Elza) és a Menyasszonytánc (Blanka) című előadásban.

Az országos ismeretséget a televízió hozta meg számára, ahol számos kabaréjelenetben, zenés-táncos műsorban kapott feladatot, emellett szinkronszínészi munkája is emlékezetes a közönség számára.

Első férje Szörényi Levente zeneszerző volt, közös gyermekük Szörényi Örs is zenével foglalkozik.

Kovács Zsuzsa a Jászai-díjat 1980-ban kapta meg, 2009-ben Kálmán Imre-emlékplakett Siófokon, 2010-ben, színpadra lépésének 50. évfordulója alkalmából életműdíjat vehetett át az Operettszínházban, míg 2017-ben Hódmezővásárhelyen Bessenyei Ferenc-díjat kapott munkásságáért.

ATEMPO.sk / MTI

KLIP: Hallgassátok meg Oláh Gergő új dalát - Köszönöm

KLIP: Hallgassátok meg Oláh Gergő új dalát - Köszönöm

Egy csodálatos dallal jelentkezik Oláh Gergő. A Köszönöm című szerzeményének minden egyes szavában érezhető a szeretett, a boldogság és a hála azok iránt, akik a világot jelentik számára.

“Rengeteg mindent átértékeltem a napokban… A tanárokat, óvónőket, orvosokat a Bolti eladókat, az időt és a hála fogalmát... Ebben a kialakult helyzetben, nagyon fontos a HÁLA! Azt gondolom nagyon sok mindent fogunk tanulni most és rengeteg minden átértékelődik majd bennünk!

Az új dalom az igazi boldogságról szól és annak akitől jön az igazi boldogság.... Mert minden más csak felszínesség, csak látszat és külcsín... Remélem ezt is megtanuljuk most!” - írta Oláh Gergő a közösségi oldalán.

”Beszéljen a dal és kívánom hogy jusson el a szívetekig!”

55 éves Bocsárszky Attila felvidéki színművész

55 éves Bocsárszky Attila felvidéki színművész

Bocsárszky Attila 1965. március 27-én született Füleken. A kassai magyar tanítási nyelvű ipariskolában érettségizett 1983-ban, majd a Kassai Thália Színház színésze lett. Először kisebb, később jelentősebb szerepekben is bemutatkozhatott.

Mariah Carey, Elton John és Andrea Bocelli is bekapcsolódik otthonról egy adománygyűjtő koncertbe

Andrea Bocelli, Mariah Carey és Elton John is bekapcsolódik otthonról egy adománygyűjtő koncertbe

Billie Eilish, Mariah Carey és Alicia Keys Grammy-díjas amerikai énekesek is bekapcsolódnak otthonról egy vasárnapi jótékonysági koncertbe, amely a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott amerikaiak javára gyűjt.

A sztárok élő fellépését saját otthonaikból közvetítik majd az egyórás koncerten, amelynek házigazdája Elton John Grammy- és Oscar-díjas brit zenész lesz - számolt be róla a BBC News.

Az iHeart Living Room Concert for America című eseményt a Fox televízió és amerikai rádióadók is közvetítik. A bevételt a Feeding America és egy gyerekeket segítő jótékonysági szervezet kapja.

Az online koncertet követő napon a 18 éves Eilish, a BTS, Dua Lipa és mások társaságában egy másik, tévében közvetített adománygyűjtő műsorban is szerepelni fog, James Corden Late Late Show-műsorának különkiadásában jelennek majd meg.

Corden, aki garázsából jelentkezik, a BTS héttagú fiúegyüttest Dél-Koreából, az albán származású, Grammy-díjas énekesnőt, Dua Lipát Londonból, Andrea Bocelli olasz sztártenort pedig Olaszországból kapcsolja. Eilish bátyjával, Finneas O'Connell zenei producerrel Los Angelesből jelentkezik be, akárcsak a zongorista-színész sztár, John Legend.

"James garázsából távolról sem tudunk olyan tökéletes közvetítést nyújtani, mint egy stúdióból, de a jelen körülmények között, reméljük, hogy segíteni tudunk azoknak, akiknek valahol szükségük van rá, hogy egy kicsit felvidítsák őket" - fogalmaztak a műsor executive producerei.

A Homefest című eseményt a CBS sugározza majd, az adományokat pedig az amerikai járványügyi központ (CDC) alapítványa és egy gyermekszervezet, a Feed the Children kapja.

Corden műsora március közepe óta szünetelt az új koronavírus terjedése miatt.

ATEMPO.sk / MTI

ÚJDONSÁG: Némo és Bartha Ákos (ManGoRise) is közös dallal biztat minket - Átvészelünk minden bajt (+SZÖVEG)

ÚJDONSÁG: Némo és Bartha Ákos (ManGoRise) is közös dallal biztat minket - Átvészelünk minden bajt (+SZÖVEG)

Tovább bővült a “maradjotthon” mozgalom csapata. A világban zajló kényszerállapotra való tekintettel újabb szerzemény került fel a legnagyobb videómegosztóra.

Bartha Ákos (ManGoRise) Némoval (Club 54) karöltve írták az Átvészelünk minden bajt című dalt, melyben közreműködik KtK Steeve is. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ebben a nehéz időszakban egy emberként kell cselekednünk. Most tényleg az emberélet a tét, így aki teheti, maradjon otthon és vigyázzon a szeretteire.

“A dal nektek, magunknak, mindenkinek szól, hogy erőt, reményt adjon a kialakult helyzetben és a zene erejével kovácsoljon össze mindenkit eggyé. Vigyázzatok magatokra, egymásra és ha tehetitek, ti is maradjatok otthon, vonuljatok ZENEKARANTÉNBA!” - nyilatkozta a csapat a közösségi oldalán.

Süsü a hétvégén visszatér a képernyőkre

Süsü a hétvégén visszatér a képernyőkre

Március 28. szombat este 7 órától kilenc napon át láthatják a gyerekek Süsü a sárkány kalandjait az M2 csatornán. Magyarország egyetlen reklám- és erőszakmentes gyerekcsatornája továbbra is igényes szórakoztató tartalmakkal kívánja segíteni a gyermekek és szüleik otthoni időtöltését, ezért tűzte műsorára a tervezettnél hamarabb Csukás István sorozatát.