Hírek

A zene pozitív hatásaira hívják fel a figyelmet

A zene pozitív hatásaira hívják fel a figyelmet

Az Alzheimer Világhónap alkalmából szeptember 21. és 30. között számos interaktív programmal hívja fel a figyelmet a Memória Melódia a zene pozitív hatásaira. A programsorozat az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság, a Szentendrei Skanzen és az Alzheimer Cafék közös szervezésében valósul meg.


Csak magyar fellépők az ingyenes Szuperkoncerten

Csak magyar fellépők az ingyenes Szuperkoncerten

Szeptember 25-én ünnepli 30. születésnapját a nemzeti lottótársaság: Majka & Curtis, a Bagossy Brothers Company, valamint Lotfi Begi és meglepetésvendégei is színpadra lépnek az ingyenes Szuperkoncerten a megújult Puskás Aréna Szoborparkban.

Valóság vagy illúzió? - az évad első bemutatójára készül a Komáromi Jókai Színház (FOTÓK)

Valóság vagy illúzió? - az évad első bemutatójára készül a Komáromi Jókai Színház (FOTÓK)

„Nekünk nincs más valóságunk, csak ez az illúzió.
De Önök se nagyon kapaszkodjanak el a saját valóságukba,
mert ahogy a tegnap már köddé vált, a jelen pillanat is illúzióvá válik holnapra.”

Michal Vajdička rendezésében kerül bemutatásra 2021. szeptember 17-én Luigi Pirandello Nobel-díjas olasz drámaíró egyik legtöbbet játszott drámája, a Hat szerep szerzőt keres. A színpadon Mokos Attila, a Jászai Mari- és Dosky-díjas Gál Tamás, Culka Ottó, Szvrcsek Anita, Szabó Viktor, Bernáth Tamás, Kiss Szilvia, Katona Eszter és Hégli Bence színművészeket láthatjuk.

Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi: A hit által érezhetjük, hogy összetartozunk

Az egyik legsikeresebb magyar énekesnő, Rúzsa Magdi mindig őrizte hitét, ez pedig – mint mondta – sok élethelyzetben segítette őt. A Máté Péter-díjas művész a vallással való személyes kapcsolatáról az Őbenne című sorozatban vallott, amelyet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva tűzött műsorára a közmédia.

Magyar Dal Napja

Ma van a Magyar Dal Napja

Ma van a Magyar Dal Napja, amely a magyar zene ünnepe és felhívja a figyelmet a magyar dalkincs értékeire. Fő célja a magyar zene népszerűsítése, illetve az ezzel kapcsolatos eseményeken az ismert fellépők mellett a helyi előadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása.

Hárman kaptak idén Szenes Iván művészeti díjat

Hárman kaptak idén Szenes Iván művészeti díjat

Szeptember első vasárnapján még a csillagok is fényesebben ragyogtak, amikor Szenes Iván emlékére 10 ezer ember együtt dúdolta slágereit, akik már a koncert előtt órákkal hamarabb gyülekeztek a dalköltő nevével fémjelzett téren. Egyik dalában pontosan így hangzott: „Akkor is fénylenek majd a csillagok, ha más lesz itt nem én…!” A dalköltő generációkon átívelő legismertebb dalait új köntösben adták elő a hazai művészvilág elismert sztárjai. Az egyedülálló és nagyszabású koncertet Bodrogi Gyula és Szenes Andrea műsorvezetése tette még szórakoztatóbbá és feledhetetlenné. M.Páll Zoltán szobrász által tervezett Szenes Iván Művészeti díjakat idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter kapta.