Bandor Éva lett a legjobb női mellékszereplő - átadták a legrangosabb szlovák filmdíjakat

A Nap a hálóban díjat a Szlovák Televíziós és Filmakadémia ítéli oda minden évben az előző év legjobb hazai filmjeinek és az alkotóknak. Az idei díjátadóra április 26-án, szombaton este került sor, melyet a közszolgálati tévé is közvetített. Összesen 18 kategóriában hirdettek győztest.

A tizenharmadik alkalommal meghirdetett eseményen két különböző műfajú alkotás - a Jonáš Karásek által rendezett Invalid című fekete komédia és a Mariana Čengel Solčanská által rendezett és a füleki Kerekes Vicával forgatott Szolgálólány (Slúžka) című történelmi dráma – kapták a legtöbb jelölést, mindkettő 13-at.

A jelöltjei között ezúttal is voltak felvidéki magyar művészek: Bandor Éva, Kerekes Vica és Mokos Atilla színművészek, valamint Boráros Henrich látványtervező.

 

Bandor Éva

 

Idén a magyarok közül Bandor Éva Jászai Mari-díjas színművésznő vehette át a Nap a hálóban díjat Prikler Mátyás Hatalom című filmjében az anya megformálásáért, a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

"Nem tudok elképzelni rosszabbat annál, mint amikor egy szülőnek el kell temetnie a gyermekét. Ezért ezt a díjat jelképesen Jana Kuciakovának és Zlatica Kušnírovának ajánlom" – mondta a színésznő a díj átvételekor.

GRATULÁLUNK Bandor Évának.

A Jonáš Karásek által rendezett Invalid című fekete komédia lett végül az év filmje és az alkotók összesen nyolc díjjal térhettek haza.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Komáromi Jókai Színház, MPhilms_Filmtopia