A 20 éves Szent Efrém Férfikar pünkösdi koncertje Szepsiben

2022. június 19-én, vasárnap 16.00 órától Magyarország egyik legnépszerűbb énekegyüttese, a 20 éves Szent Efrém Férfikar ad koncertet a szepsi római katolikus templomban.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A Szent Efrém Férfikart 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt. A bizánci rítusú zenei hagyomány mellett az együttes repertoárjának második fontos pillére a nagy, magyar mesterek férfikari munkássága lett. Számos belföldi és külföldi rangos fesztiválfellépés hatására több kortárs zeneszerző hallotta és szerette meg a Szent Efrém Férfikar egyedi hangzását – ennek köszönhetően többen komponáltak műveket a kórusnak. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Tizenhárom lemezük jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára.

Művészeti vezetőik Bubnó Tamás és Bubnó Lőrinc.

 

 

ATEMPO.sk