Jön a II. Felvidéki Népzenésztalálkozó Komáromba - részletes program

2024. február 2-án és 3-án, pénteken és szombaton rendezik meg a II. Felvidéki Népzenésztalálkozót a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában és az Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Közreműködik Alt István és zenekara, a Bagla Banda, a Cseh Tamás Band, a Dobroda zenekar, a Gímesi Igricek, a Hárompatak zenekar, a Húros Banda, Korpás Éva zenekara, Kurdi Gábor dudás, Lakatos Áron zenekara, Németh Dénes zenekara, a Pántlika zenekar, a Pengő zenekar, a Pósfa zenekar, a Sajó Banda, a Varjos zenekar, a Varsányi Együttes és sokan mások.

A gálaműsor mellett sor kerül a Pósfa zenekar táncházára is Varsányi Ildikó, Kurdi Gábor és Dr. Árendás Péter előadásai mellett, sőt, Táncház 50 címmel egy fotókiállítás is megvalósul, mint kísérőrendezvény.

A Hagyományok Háza a Táncház Egyesülettel közösen hívta életre a Táncház 50 elnevezésű fotókiállítást – a táncházmozgalom egyik megalapítója, Halmos Béla Széchenyi-díjas magyar népzenész, népzenekutató, hegedűtanár emlékének ajánlva.

A belépőjegy a pénteki koncertre és táncházra, valamint a szombati előadásokra ingyenes, viszont a gálaműsorra 9 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a II. Felvidéki Népzenésztalálkozóra.

 

Program

Február 2. (péntek)

20.00 Felföld hangja - a Pósfa zenekar koncertje /RÉV – Magyar Kultúra Háza/
22.00 táncház a Pósfa zenekarral és vendégeivel /RÉV – Magyar Kultúra Háza/

Közreműködnek

Iván Péter - hegedű
Iván Zoltán - klariét, tárogató
Iván András - brácsa
Álló István - nagybőgő

Kuti Sándor: cimbalom
Takács Ádám: hegedű
Szabó Júlia: ének
Lakatos Lili: ének

 

Február 3. (szombat)

10.00 Varsányi Ildikó: Potta Géza hegedűjátéka /Egressy Béni VMK, Kiss Péntek József Kamaraterem/
11.00 Kurdi Gábor: Dunán innen, dudástul - Gyöngyszemek a felvidéki dudahagyományban /Egressy Béni VMK, Kiss Péntek József Kamaraterem/
12.00 Dr. Árendás Péter: Falusi muzsikusaink öröksége /Egressy Béni VMK, Kiss Péntek József Kamaraterem/
18.00 ünnepélyes gálaműsor /Egressy Béni VMK, színházterem/

ATEMPO.sk