JELENTKEZZ! Rap tehetségkutató indult

JELENTKEZZ! Rap tehetségkutató indult

A rap az utóbbi években Magyarországon is az egyik meghatározó zenei műfajjá vált. A 90-es években még az Animal Cannibals, Subb Bass Monster és a Rapülők törték az utat, ma pedig már szinte nem lehet olyan popslágerrel találkozni, amiben ne lenne egy rapbetét, de a stílus önmagában is rengeteg alzsánerrel képviseltetik magát olyan előadókon keresztül, mint például Majka, Krúbi, Essem, a Hősök, a Punnany Massif, a BSW vagy az AK26.

A Stereo Network Kft. az egyik legnagyobb zenei cégcsoport tagjaként idén ősszel saját tehetségkutatót indít a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával RapID névvel . Ezúttal olyan csiszolatlan gyémántok felfedezése a cél, akik eddig még nem kaptak lehetőséget, de mindenképp a reflektorfényben a helyük.

A pályázati határidő október 15., jelentkezni pedig olyan rapszerzeményekkel lehet, amelyek eddig még nem jelentek meg.

A verseny során 5 kategóriában keresik a legjobbakat, a nyertesek pedig elismert stábok segítségével vászonra vihetik dalukat, vagyis leforgathatják első profi videóklipjüket, és további megjelenési lehetőségeket kapnak.

A jelentkezők közül a legjobb női előadót (rapID girl), a legjobb férfi előadót (rapID boy) és a legjobb csapatot (rapID gang) szakmai zsűri választja ki, emellett zenei kritikusok segítségével a critics’s rapID díj is gazdára talál, a közönségkedvenc pedig a fans’ rapID címet nyeri el.

 

A demókat a jelentkezés@rapidtalent.hu email címre várják, a részletes versenykiírást pedig itt lehet elolvasni:

 

1. A pályázatban leadott felvételekre vonatkozó kritériumok a következők:

a. nagy részében szöveges (rap) előadás
b. legalább 3 perc hossz
c. magyar nyelven íródott
d. a felvétel versenyre leadott verziója 2019. augusztus 22. előtt nem jelent meg sem fizikai formátumban, sem digitális platformokon (YouTube, Spotify, Deezer, stb.)

2. A versenyre egyének és csapatok is jelentkezhetnek.

3. Egy adott személy maximum egy egyéni és egy csapat tagjaként jelentkezhet. Az a személy, aki több művésznéven ad be jelentkezést, vagy több jelentkező csapatban is szerepel, kizárásra kerül. A kizárás érinti az(oka)t a csapato(kat)t is, amelyek tagja előző okokból kizárásra került.

4. Jelentkezőnként kettő felvétel beküldése megengedett

5. A benevezett felvétel(ek) szövege és zenéje a rapID tehetségkutató verseny hivatalos oldalain kívül nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, média-felületre (televízió, rádió, internet) 2019. november 30. előtt.

6. Jelentkezni ezen az email címen lehet: jelentkezes@rapidtalent.hu

7. A jelentkezés kötelező elemei:

a. adatlap, melynek tartalma:

i. művésznév
ii. tagok adata(i) (név és születési dátum)
iii. felvétel címe
iv. felvétel szövegírója
v. felvétel zeneszerzője
vi. dalszöveg
vii. elérhetőségek: telefonszám, email cím
viii. rövid bemutatkozás
ix. opcionális: facebook oldal és korábbi felvételek internetes elérhetőségei

b. felvétel mp3 formátumban (320 kpbs, 44,1 khz, 16 bit), 20 MB-nál nagyobb csatolmányt nem áll módunkban elfogadni. (Ez csak a pályázati szakaszban leadott hangfelvétel minőségi elvárása.)

8. Jelentkezni csak eredeti, új szerzeménnyel lehetséges, feldolgozások és átdolgozások azonnal kizárásra kerülnek.

9. Csak olyan jelentkezők vehetnek részt a versenyben, akiknek nincs érvényben lévő, hangfelvétel-kiadásra vonatkozó szerződésük.

10. A beküldött felvétel nem tartalmazhat olyan részletet, melynek kapcsán harmadik személyek polgári jogi igénnyel léphetnek fel. Vagyis a jelentkezőknek garantálnia kell, hogy a leadott felvétel felhasználására kizárólagos és mind idő, terület, sokszorozás, továbbá letöltés és stream/megtekintések mennyiségének tekintetében is korlátlan engedéllyel rendelkezik.
A pályázó a beadott felvétel digitális és/vagy fizikai formában történő megjelentetésének kizárólagos jogát a szervezőre ruházza át. Amennyiben a hangfelvétel kiadásra kerül, szerződéskötés is szükségeltetik.

11. Jelentkezési határidő: 2019. október 15. éjfél

12. Díjazás: a verseny során 5 hangfelvétel kerül díjazásra az alábbi kategóriákban:

a. közönségdíj
b. legjobb egyéni férfi előadó
c. legjobb egyéni női előadó
d. legjobb csapat
e. szakújságírói díj

13. Verseny lebonyolítása:

a. legjobb férfi/női egyéni és csapat díjakról 5 tagú szakmai zsűri dönt
b. a szakújságírói díjat újságírókból/kritikusokból álló zsűri ítéli oda.
c. közönség díj: a beküldött felvételek 2019. október 31-től lesznek meghallgathatók a verseny YouTube csatornáján, ahol a megadott határidőig (november 25. 12 óra) alatt a legnézettebb videó lesz a díjazott.

14. A díjazás: 500.000 Ft értékű, szervezők által felügyelt profi videóklip elkészítése minden díjazott számára.

15. A kiírástól a verseny lezárásáig terjedő időszakban amennyiben valamelyik előadó ellen büntetőeljárás indul vagy van folyamatban, illetve nem megfelelő viselkedést tanúsít, azonnali hatállyal kizárható a pályázók közül.

16. Az előadók és a szerzők jelentkezésük beadásával elfogadják jelen szabályzat feltételeit és kijelentik, hogy más érvényes szerződésük nem gátolja őket a versenyen való részvételben, továbbá elfogadják, hogy a szabályzatban rögzített feltételek bármely pontjának megszegése kizárással járhat.

17. Minden olyan kérdésben, melyről a jelenlegi szabályzat nem rendelkezik a verseny szervezői saját hatáskörben dönthetnek.

ATEMPO.sk