Adamis Annáról nevezik el szülővárosában a művelődési központot

Halász Béla, Gúta polgármestere idén tavasszal a közösségi oldalán adott hírt arról, hogy Adamis Annáról neveznék el szülővárosában a művelődési központot.

Adamis Anna gútai születésű dalszövegíró, költő életműve a magyar pop-rocktörténet része. Számtalan nagy sláger szövegét köszönhetjük neki (a Gyöngyhajú lány, a Ha én szél lehetnék, Álomarcú lány, vagy épp a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés darab dalai).

80 éves Adamis Anna, a gútai születésű slágergyáros

 

Adamis Anna

 

A gondolatokat tettek követtek és a város vezetősége 2023-ban, a művésznő nyolcvanadik életévének betöltése kapcsán és munkássága előtt tisztelegve meghozta a döntést és egyben megkapta jóváhagyást, hogy a helyi kultúrházat Adamis Anna Városi Művelődési Központ-nak nevezzék el.

Az ünnepélyes eseményre október 15-én, vasárnap este kerül sor, ahol egyben az épület fennálásának 50. évfordulóját is megünneplik.

I. Gútai Borkorzó sok fellépővel és egy jeles évfordulóval Gútán - részletes program

 

Adamis Anna

 

Adamis Anna Gúta város nevének öregbítéséért 2013-ban Pro Urbe-díjban részesült, idén életpályája elismeréseként Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal jutalmazták, valamint Kossuth-díjat is kapott..

A gútai Városi Művelődési Központot 1974. május 8-án adták át, 1985-ben került az igazgatása alá a városi könyvtár, az ifjúsági klub valamint a Duna Mozi.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI, Urbán Tamás / Fortepan