A pozsonyi sétatéren - Korpás Éva családi koncertje Őrsújfalun

2022. június 12-én, vasárnap 16.00 órától Korpás Éva és zenekara ad családi koncertet A pozsonyi sétatéren címmel az örsújfalui kultúrházba.

A 0-99 éves korig bárki számára ajánlott műsorban fontos szerep jut az interakciónak, de az erdélyi és a felvidéki magyar népzene felcsendülő legszebb dallamai mellett mondókák, valamint gyerekjátékok is megelevenítik a régi falusi élet mindennapjait, ünnepeit.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A komáromi Korpás Éva megjárta a pozsonyi Ifjú Szívek Táncegyüttest, 1995-től tizennégy éven át volt a Tükrös együttes énekese, a Lakatos Róbert és a RÉV zenekarral pedig kísérletet tettek a népzene és a klasszikus zene határainak átlépésére. 2007-ben készítette el első önálló, gyermekeknek szóló lemezét Csalogató címmel. Szólókarrierjében az autentikus népzene mellett a világzene, a jazz és a klasszikus zene is foglalkoztatja, többször dolgozott együtt Balogh Kálmán cimbalomművésszel, Berecz András mesemondó-énekessel, továbbá a Ritka Magyar Folkband és a Rendhagyó Prímástalálkozó című produkció szólóénekese is. Eddig öt gyermekeknek szóló lemeze jelent meg - beleértve egy Malek Andreával közös albumot is -, a legutóbbi 2018-ban Libidaridom címmel.

 

Közreműködők

Korpás Éva - ének
Takács Ádám - hegedű
Lakatos Áron - hegedű
Orsós Tamás - brácsa
Hanusz Zoltán - nagybőgő
Kuti Sándor - cimbalom

 

 

ATEMPO.sk