A Boldog - felolvasószínházi előadás Pozsonyban

2023. szeptember 20-án, szerdán 18.00 órakor kezdődik a A Boldog című felolvasószínházi előadás a pozsonyi Liszt Intézetben az Ars Sacra Fesztivál keretén belül.

E színműben egy nagy próbákon átment fiatalembernek válik hallhatóvá a hangja, tanúi lehetünk derűjének, szenvedélyének, erejének, tisztaságának, amint szembeszáll a gonosszal. Boldog Sándor István vértanú, szalézi szerzetestestvér a kommunista diktatúra alatt mindhalálig gondját viselte a rábízott fiataloknak, és hűséges maradt Istenéhez, így 1953-ban emelkedett föl:

bár teste a bitófára, lelke azonban a mennybe.

Ma már világszerte merítenek erőt példájából. Az 50 perces felolvasó színház megragadja a hallgatóság figyelmét, de lelkileg is megrendítő. Sándor István vértanú szalézi testvér rövid életének végső időszakát jeleníti meg:

álmait és derűjét a reménytelenségben, szeretetét a kegyetlenségben, bátorságát a félelemben.

Különleges, katartikus, fölemelő színházi esemény ez, pedig csak felolvasással, és elenyészően kevés színpadi kellékkel történik a megjelenítés.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet IDE kattintva végezhetünk el online. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Szereplők

Sándor István – Lázár Balázs
Gyerek István, Zana Albert – Sipos Ágnes Terézia
Kihallgató tiszt – Dóczy Péter
Pálóczi – Vertig Tímea Ágnes
Csaplár, Bánhidy – Hegedűs Miklós
Don Bosco – Illés Dániel

Alkotók

Írta: Kiss József
Dramatizálta: Vertig Tímea és Dóczy Péter
Rendezte: Dóczy Péter

ATEMPO.sk