Placido Domingo koncert a tévében – a Virtuózok V4+ tehetségei léptek színpadra

A spanyol világsztár és a Virtuózok V4+ Szlovénia tehetségeinek koncertjét január 5-én láthatják a Duna nézői. A következő három péntek este a klasszikus zenei showműsor újabb évadának versenyzői mutatkoznak be. A visegrádi négyek fiatal zenészei mellett az Ukrajnából elmenekült, a háború miatt hazájukat elhagyni kényszerült művészek lépnek színpadra.

Ukrajnából elmenekült tehetségekkel jön a Visegrádi Virtuózok – Boros Misi műsorvezetőként tér vissza

Tavaly márciusban Budapesten lépett fel a többszörös Grammy-díjas spanyol operaénekes a 2022-es évadban résztvevő öt ország győztesével és a különdíjasokkal. A koncertfelvételt január 5-én 20:45-kor tűzi műsorra a versenynek otthont adó Duna.

A 2020-ban nemzetközivé vált Virtuózok komolyzenei tehetségkutató világhírű zsűritagja, Maestro Plácido Domingo nem csak a televíziós showműsor alatt támogatja a fiatalokat, a 82 éves mentor számos fellépési lehetőséget biztosít a versenyzőknek, ezzel is támogatva a klasszikus zene reménységeit.

 

Placido Domingo

 

A koncertfelvételen a legismertebb operarészletek hangzanak el a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretében Hollerung Gábor karmester, valamint és Eugene Kohn amerikai karmester, a tavalyi évad döntőjének zsűritagja vezényletével. Vendégként fellép Plácido Domingo Jr., az énekes-karmester fia. A dalszerző-énekes amellett, hogy a Virtuózok V4+ tehetségkutató műsor főcímzenéjének szerzője, a tavalyi évadban műsorvezetőként debütált, és idén a nemzetközi zsűriben foglal helyet.

A döntőben további két új ítésszel is találkozhatnak majd a nézők: Dimash Qudaibergen kazah énekessel, valamint Keller András Kossuth-díjas hegedűművész-karmesterrel.

A nemzetközi zsűriben világsztárok foglalnak helyet: Maestro Plácido Domingo operaénekes, Miklósa Erika operaénekes, HAUSER csellóművész és Pablo Sáinz Villegas klasszikus gitárművész. A zsűri tagjai továbbá Gabriela Rachidi kulturális igazgató és Harvey Goldsmith zenei promóter.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Erdélyi Gábor / Opera.hu, MTVA