Szorítson, drukkoljon, mindenki! – üzeni A DAL 2024 szombati döntője előtt a Phoenix RT

Szorítson, drukkoljon, mindenki! – üzeni A DAL 2024 szombati döntője előtt a Phoenix RT

Bíznak abban, hogy felvidéki nyertese is lehet A DAL-nak. Már csak néhány nap választja el őket ettől. Hisznek a Félszavak sikerében. Mondják, összefogás is kell hozzá. Legalább olyan nagy, amekkorát a múlt heti elődöntő előtt kaptak. Március 19-én, kedden, az első nagyzenekaros próbára indulásuk előtt beszélgettünk Puss Tamással, a Phoenix RT zenekar basszusgitáros énekesével.

 

Emlékszel a pillanatra, amikor kiderült, hogy a dalotok bekerült A DAL 2024 március 23-ai döntőjébe?

Arcokra emlékszem a közönségből, arra, hogy tapsoltak és élvezték a dalt. Ferenczi Györgynek fülig ért a szája, Szandi mosolygott, Lojzi és Egri Péter elismerően bólogattak. Mindez hozzájárult, hogy még jobban elengedjük magunkat.

Amikor visszanéztük a produkciót, láttuk, hatalmas örömzene volt, amit a zenekar minden tagja nagyon élvezett.

Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy maximális pontszámot kapunk, legfeljebb reméltük. Nagy köszönettel tartozunk Mező Misinek, rengeteg jó ötletet adott, azután Csintalan Márknak, Slovák Dávidnak, Renczés Balázsnak, Szénási Gábornak a közös muzsikálásért és a tánckar is remek volt.

Megbeszéltük a srácokkal, hogy stúdióba vonulunk, és felvesszük ezt a világzenei változatot. Egy későbbre tervezett akusztikus koncertünkön pedig elképzelhetőnek tartjuk, hogy ebben a felállásban hallhatja majd a közönség.

 

 

Nem lehetett álom utolsóként A DAL 2024 színpadára lépni.

Hosszú volt az a nap. Reggel fél tíztől az MTVA székházában voltunk, ki sem mozdultunk onnan, próbákat megbeszélések követtek. Az élő adás alatt a többi produkcióval, stábtagokkal néztük a műsort, és drukkoltunk a többieknek. Jó csapat gyűlt össze az elődöntőben. Sokat beszélgettünk az Everflash zenekarral, az Arcidra is nagyon szimpatikus fiatal csapat, Kökény Danival pedig a válogató óta egymás öltözőszomszédjai voltunk.

A DAL 2024: Felrobbantotta a stúdiót a felvidéki szuper group – Döntőben a Phoenix RT! (VIDEÓ)

 

Phoenix RT

 

Az alkalomnak megfelelően öltöznek majd

 

A műsor után dőltek a gratulációk a facebookra. Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere is elismerését fejezte ki.

Ez külön jólesett. Nemrég költöztem Nagymegyerre, örültem, hogy ennek ellenére, már számon tart a polgármester úr. E helyről is köszönök minden egyes posztot mindenkinek!

A nap folyamán zenész barátaink posztoltak üzeneteket. Volt, aki magától készített videót.

Például az előző elődöntőben kiesett Here Whe Are is azt üzente, hogy drukkolnak nekünk.

 

Minden eddiginél nagyon szükség lesz a tévénézőkre szombaton.

Úgy néz ki majd a döntő, hogy elhangzik a tíz dal. Közben a zsűri nem pontoz, csupán elmondja az észrevételeit. Amikor valamennyi dal elhangzott, a zsűritagok 4, 6, 8 vagy 10 pontot adnak a produkciókra. A négy első helyezettre a néző szavaz. Ha sikerül bejutni a TOP 4-be, nagyon fontos lesz, hogy a tévénézők szavazzanak Félszavak dalunkra, a 16-os kóddal.

 

Hallottátok már a dal szimfonikus változatát?

Még nem hallottuk, ma lesz az első próbánk a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával.

Harminctagú zenekar kísér bennünket. Minden zenész nagy álma egy ilyen zenekarral játszani.

Ma találkozunk velük először. A fellépő ruhánkat is ma, az első próbán egyeztetjük. Bizonyára az alkalomnak megfelelően öltözünk majd, hiszen ez egy ünnepi pillanat lesz számunkra. Fantasztikus dalok kerültek a döntőbe. Nagy öröm számunkra, hogy mi is ott vagyunk.

 

Phoenix RT

 

Számítanak a nézőkre

 

Csütörtöktől Budapesten lesztek?

Vasárnap jövünk haza. Csütörtökön próbák, pénteken interjúk várnak ránk. Emiatt le kellett mondanunk egy korábban egyeztettet koncertünket pénteken, Szombathelyen, a Végállomás Klubban. Szeretünk oda járni. Annak idején még a Rómeó Vérzik előzenekaraként adtuk ott az első koncertünket, azóta évente visszatérünk. Megígértük a szervezőknek, akikkel nagyon jóban vagyunk, hogy amint lehet, bepótoljuk a koncertet.

 

Most minden A DAL 2024 döntője körül forog nálatok?

Fantasztikus látni, mennyi megjelenésünk volt az elmúlt napokban, hányan írtak és beszéltek rólunk! A kommentszekciókban neves zenészeket, előadókat, például Korpás Évát láttam, akik gratuláltak. Mindenkinek hatalmas hála! Jólesik, hogy ennyien szeretnek bennünket.

 

 

Mit üzentek a rajongóknak a döntő előtt?

Szorítson, drukkoljon, mindenki! Legyen ismét egy nagy összefogás, mint az elődöntő előtt volt. Hihetetlen élmény marad, amikor múlt szombaton éjfél után, a taxiban kinyitottam a telefonomat, és özönlöttek az üzenetek. Mindenki nézze március 23-án, szombaton este 19 óra 35 perckor A DAL 2024 döntőjét a Duna TV-ben! Ha a zsűri a négy közé helyezi a dalunkat, várjuk az sms-eket!

Bízunk benne, hogy lehet felvidéki nyertese is A DAL-nak. 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Phoenix RT és Wildungphoto