Még lehet szavazni Budapest dalára

Április 26. éjfélig lehet szavazni Budapest dalára. A Fővárosi Önkormányzat által kiírt pályázatra beküldött 116 dal közül az előzsűri hatot választott ki, tíz előadót a szervezők kértek fel a részvételre.

"Eredetileg csak három helyet tartottunk volna fenn a pályázók számára, de olyan sok színvonalas produkció érkezett, hogy megdupláztuk ezt a számot. A hat kiválasztott, valamint a tíz felkért előadó felvétele fog szerepelni a Budapest Dal című CD-n" - mondta Joós István, a lemezt megjelentető Magneoton kiadó vezérigazgatója.

A szervezők felkérését a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marcell, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly fogadta el. Az előzsűri döntése alapján került a döntőbe Benji, a Maverix feat. Veréb Tomi, a Nági & Ya Ou, a ShowCrew, Pajor Tamás és az Amen, valamint Tóth Péter.

  

Benji - Bárhol járok

MAVERIX feat. Veréb Tomi - Akárcsak Budapest

Nági & Ya Ou - Úgy kéne

The ShowCrew - BDPST

Pajor Tamás & Amen - Budapest te

Tóth Péter - Zeneváros

Závodi & Berkes - Óriáskerék

Compact Disco - Csak a miénk

Radics Gigi - Budapest Szerelem

Király Viktor - Király utca

Honeybeast - Utolsó nagy szerelmem

Caramel - 1873

Zséda - Élj a napnak

Anna & The Barbies - Engedj el

Freinreisz Károly - I love Budapest

Keresztes Ildikó - Ahol a város őrzi a Dunát

 

Joós István kiemelte, hogy Budapest jó téma, és mindenkinek jelent valamit, aki Magyarországon él. Kitért arra, hogy nagyon színes az anyag, mindegyik más szempontból érdekes és izgalmas. Megjegyezte: próbáltak úgy válogatni, hogy többféle zenei világ legyen jelen a CD-n. "Van közöttük popsanzon, akusztikusabb megszólalás, de olyan is, amely a mai trendeknek és hangzásnak megfelelő".

Szavazni a www.budapestdal.hu-n lehet. A sok pályázat és a rengeteg beérkező szavazat miatt úgy döntött a városvezetés a zsűrivel összhangban, hogy a zsűri döntése és a közönség akarata külön érvényesülhessen, ezért két önálló díjat hoztak létre. A közönség kedvenc dalát Közönség-díjjal, a zsűri szakmai díján felül egymillió forinttal jutalmazzák.

A zsűri tagja Joós István mellett Rózsa István, a Rózsa Records vezetője, Rakonczai Viktor zeneszerző, producer, Nagyné Varga Melinda, a Fővárosi Önkormányzat kulturális főosztályvezetője és Szűts László, a Mahasz elnöke.

A nyertes egy éven át viselheti a Budapest Dal címet. A tizenhat versengő előadó fellép április 27-én a Thália Színházban egy gálakoncerten, ahol kihirdetik, kié lett Budapest dala.

ATEMPO.sk / MTI