Hétvégén jön a 23. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál – ők a döntősök

Hétvégén jön a 23. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál – ők a döntősök

A Peron Music Alapítvány a magyarországi tehetséggondozó, zeneipari rendszerben előkelő helyet foglal el az idén már a 23. tatabányai Peron Music Tehetségkutató megrendezésével (Székelyföldön, Vajdaságban és Marosvásárhelyen is rendeznek tehetségkutatókat). Az elmúlt esztendőkben fellépő zenekarok díjazottjai nagyszerű pályát futottak be, élen a Margaret Islanddel, akik többek közt már Fonogram díjat is kaptak.

A 23. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál 2018. szeptember 22-én, szombaton 9.00-18.00 óra között kerül megrendezésre, a tatabányai Vértes Agorájában. A rendezvényen ezúttal is 14 zenekar mutatja meg magát a 4 fős szakmai zsűri, a közel 70 fős diák zsűri és a látogatók előtt. Minden fellépő zenekarról készül egy-egy professzionális videó, amelyet a Peron youtube csatornáján tesznek közzé. A legjobbakra értékes díjak és fellépési lehetőség várnak. A Fesztivál győztese elindulhat a Budapest Music Expo keretében megrendezésre kerülő Öröm a zene Tehetségkutatón, amely az országban megtalálható tehetségkutató fesztiválok győzteseinek döntő megmérettetése. A legjobb zenekar 1.000.000 Ft-os hangszer- és hangtechnika vásárlási és a Hangfoglaló Program jóvoltából 2.000.000 Ft-os lemezkészítési támogatást kap.

Az idei tehetségkutató fellépői között ott van Felvidékről az Estendøn, aki a 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemléjének köszönhetően jutott a döntőbe. De ott lesz még az:

Autopilot
Beerzebub
Bohemian Acoustic
Chain Bridge Pop
Darjeeling
Grand Club
Gamma Baby
Heavenhike
ME iLL
Kedveskovács
Primrose Paradise
1LIFE
The Sharon's
.

A Fesztiválon minden zenekar 15 percet játszik, ezen a színpadon töltött 15 percen múlik minden, hogy meggyőzzék a szakmai és a diák zsűrit arról, hogy ők a legjobbak.

A Peron Music Alapítvány 1993-ban azért jött létre, hogy a fiatalok művészetek iránti fogékonyságát, tehetségük kibontakozását támogassa. Ebből a célból 1993-ban tehetségkutató fesztivált alapítottak, amely mára már az ország egyik legnagyobb múltú könnyűzenei tehetségkutatója Magyarországon, és a Kárpát-medencében. Akkor még kevés hazai tehetségkutató rendezvény létezett, de fontosnak tartották, hogy a feltörekvő zenekarok számára legyen olyan fórum, ahol megmutathatják magukat. A megyei tehetségkutatónak indult, évenként visszatérő rendezvény mára már Kárpát-medencei vonzású fesztivál. Folyamatosság, pártatlanság és magas szakmai színvonal jellemzi. Nem gyors sikert kínálnak, hanem lehetőséget arra, hogy a saját útjukat járva, a saját fejlődési ritmusuk szerint érjenek el oda, ahová tehetségük predesztinálja őket.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk / Peron