Ők lépnek fel A Dal 2019 utolsó válogatójában – sztárvendég Balázs Fecó

Ők lépnek fel A Dal 2019 utolsó válogatójában – sztárvendég Balázs Fecó

Szombaton este 19.30-tól bemutatkozik az idei mezőny utolsó 10 produkciója A Dal 2019 színpadán, a harmadik, és egyben utolsó élő válogatóban. A három válogatóból összesen tizennyolc dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig már a döntőben mérettetheti meg magát, február 23-án.

A harmadik válogatóban az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Kyra – Maradj Még
Leander Kills – Hazavágyom
Mocsok 1 Kölykök – Egyszer
Monyo Project – Run Baby Run
Nagy Bogi – Holnap
Pápai Joci – Az én apám
Petruska – Help Me Out of Here
Ruby Harlem – Forró
Salvus – Barát
USNK – Posztolj

A múlt szombati második válogatóban a metálzenét játszó Fatal Error Kulcs című dala 45 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől összesen. 43 pont jutott az Acoustic Planet dalának, a Nyári zápornak, harmadikként jutott tovább a The Middletonz és a Roses 41 ponttal, negyedikként Vavra Bence a Szótlansággal 39 ponttal, ötödikként pedig a miskolci The Sign az Ő című számmal, 38 ponttal. A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival a yesyes és az Incomplete című dal lett, így ez a formáció is bekerült az elődöntőbe.

Balázs Fecó és zenekara lesz A Dal 2019 harmadik válogatójának vendégfellépője, az adást 19 óra 30 perctől láthatják a Duna Televízió és a Duna World csatorna nézői.

„Tőlem általában „zsebkendős” dalokra számít a közönség, ezek közül is egy olyan számot adunk elő, ami több generáción át még mindig megmaradt” – mondta el a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, akinek nevéhez több sikeres zenekar és számos sláger kötődik.

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére SMS-ben. A két műsorvezető Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd - Freddie.

ATEMPO.sk