Józsa Mónika felvidéki karnagy lesz a Kossuth Rádió vendége – hallgasd online

Nagyok - figyelemre méltó emberek, teljesítmények, élethelyzetek. Arcok és történetek, értékek és választások az eredmények mögött. Ismerjük meg őket: gondolkodásukat, sikerhez vezető életútjukat!

Józsa Mónika karnagy, egyetemi tanár, a Felvidék zenei életének vezető egyénisége, lesz a Kossuth Rádió Nagyok c. műsorának a vendége.

Haják Szabó Mária beszélget a fél órás zenés portréműsorban Mónikával, ahol a zenék nagy részét a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának repertoárjából válogatták.

A műsort október 14-én, szerdán este 21.30-tól hallhatjuk a rádióban, illetve online, ismétlés október 18-án, vasárnap 20.30-kor.

Jubilál Józsa Mónika karnagy, ének-zenetanár, a hazai kórusmozgalom kimagasló alakja

Józsa Mónika 1982-től vezeti a galántai Kodály Zoltán Daloskört, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának 1980-tól énekese, szólamvezetője és karnagya, 2006-tól az együttes művészet vezetője. 1992-től a Nyitrai Konstantin Egyetem oktatója és a Magyar Kórusának karnagya, 2015-től vezeti a Közép-európai Tanulmányok Karának tanári kamarakórusát. Számos elismerés birtokosa, legutóbb augusztusban a Magyar Művészeti Akadémia díját is átvehette.

EZ, ATEMPO.sk