Összeállt A Dal 2022 zsűrije – január végén indul a showműsor

Bejelentette A Dal 2022 zsűritagjait a dalválasztó két műsorvezetője! Rókusfalvy Lili és Király Viktor közösségi oldalán tette közzé, hogy Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter keresi jövőre a közönséggel együtt az év hazai slágerét a Duna Televízió élő show-jában.

A nagy visszatérések évada lesz A Dal 2022. Újra helyet foglal a zsűriszékben Wolf Kati, akivel a műsor 2012-ben kezdetét vette. Az énekesnőt nem csak a dalverseny első évadában láthatták a nézők, 2015-ben és 2020-ban versenyzőként állt színpadra. Ismét a zsűriben látható Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. A Vidéki sanzon előadója negyedik alkalommal keresi a közönséggel együtt a legjobb hazai slágert. A szájharmonika-virtuóz Ferenczi György másodszorra vesz részt a dalpárbaj ítészei között. Míg Egri Péter, a rockabilly zene magyar nagykövete, korábban zenekarával, a Mystery Ganggel állt A Dal színpadán.

A két műsorvezető számára sem ismeretlen a showműsor. Rókusfalvy Lili A Dal 2020-ban vette le a lábáról a nézőket, Király Viktor pedig többször bizonyított versenyzőként a dalválasztóban. A slágergyáros énekes 2012-ben testvéreivel együtt, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig.

A műfaji sokszínűségéről híres dalválasztó show idén is hű maradt a védjegyéhez, a 40-es mezőny valamennyi zenei stílust felöleli. 

Ismét lesznek Felvidékiek is a versenyben, egy csapat és egy énekesnő mutatkozik be a képernyőkön. A csallóközcsütörtöki Phoenix RT 2021 után visszatér a műsor színpadára és bemutatkozik a királyhelmeci Palágyi Ildikó is.

„Úgy terveztünk, hogy a jövő évet lazábbra vesszük, ez az elmúlt napokban teljesen megváltozott, de cseppet sem bánjuk" – Ismét A Dal színpadán a Phoenix RT (+VIDEÓ)

„2022 egy nagy kalanddal indul számomra” – Palágyi Ildikó A Dal 2022 színpadán

 

A DALOK

1. Andelic Jonathan - Elhiszem még
2. Audioshake - Influencer
3. BariLaci - Elsétáltál
4. Detti - Mihez Kezdjek
5. Ekanem - Hideg szél
6. Erdős Fruzsi - Azt beszélik
7. Fóris Rita - Olyan szép
8. GRETA - Igazi kincs
9. Gubik Petra - Ez van, ez!
10. Heatlie - Hideg fény
11. Hegedűs Bori és Tempfli Erik - Anya
12. Ketch feat. Pink Edvárd - Börtön
13. Kies - Nem félek
14. Kijube - Holnap majd elhiszem
15. Kontraszt - Éberálom
16. Majoros Csenge - Földöntúli szerelem
17. MattSet - Most vagy soha
18. Medroy - Hol a helyem
19. Napfonat - Mint a zápor
20. Nova Prospect - Utolsókból elsők
21. Nyári Aliz - Félóra nyár
22. Ocho Macho - Lazulj bele
23. Oláh Ibolya - Nem adom el
24. Pádár Szilvia - Kismadár
25. Palágyi Ildikó - Pillangó
26. Pankastic! - Hosszú volt a nyár
27. Phoenix RT – Levegőt!
28. Pink & The Panthers - Fényes Galaxisok
29. Prove - Karambol
30. Ruby Harlem & Roy - Még ma este
31. Sándor Szofi - 21 Gramm
32. Solére - Másért
33. Stage Dives - Bipoláris Egyensúly
34. Subtones - Nem segít más
35. Swing à la Django feat. Koszika - Utazás
36. SwingGirls feat. Niko - Nagy a szívem
37. The Easy Babies - Szerelem
38. The Sharonz - Szép más világ
39. Third Planet - Táncol a Világ
40. Ya Ou - Zsákutca

 

A Dal 2022-ben január 29-től szombatonként 19.35-től a Dunán a négy válogató adásában összesen 40 produkció mutatkozik be. Újdonság, hogy valamennyi előadás élőben hangzik el a színpadon, a két elődöntőben már akusztikus feldolgozásban. A döntőben a dalok a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében lesznek hallhatók.

A verseny páratlan lehetőségeket nyújt: a győztes dal előadója az életre szóló élményen és nyereményeken kívül „Az Év Dala 2022” címmel, illetve a Petőfi Zenei Díj „év dala 2022” elismeréssel gazdagodik, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tíz felvételt tartalmazó nagylemezt is készíthet, sőt egy zeneszámhoz még videoklipet is. A döntősök közül mindenki részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A showműsor új szériájában ismét versenyeznek a szövegek és szerzőik „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerésért. Az élő show-ba jutott 40 produkció mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben, és a közönség szavazata alapján egyikük megnyeri annak fődíját.

ATEMPO.sk