Kovács Kati életének 10 érdekes részlete

Gyerekkori kalandjairól, pályájának legemlékezetesebb eseményeiről és kedvenc szabadidős elfoglaltságairól is mesélt a Duna Hogy volt?! című műsorának nyári különkiadásában a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

Kovács Kati szakmai és magánéletének felejthetetlen történeteit is megosztotta. Az énekesnő szívesen nosztalgiázott a műsorvezetők, Radványi Dorottya és Sztankay Ádám társaságában, és felfedett önmagáról néhány eddig nem hallott érdekességet is.

 

1. Fiús kislány volt, mert mindenben a bátyját utánozta. Ő tanította meg papírsárkányt eregetni is. Egy alkalommal akkora szélvihar kerekedett, ami a játékkal együtt Kovács Katit is felkapta, de szerencsére épségben megúszta a kalandot.

2. Szívesen kipróbálta volna az ejtőernyőzést, ám édesanyja túl veszélyesnek találta, ezért lebeszélte róla.

3. Egyszer megengedhettek maguknak egy családi nyaralást. A parádsasvári üdülésen lenyűgözte a gondosan megterített asztal, és hazaérve megpróbálta saját konyhaasztalukat is hasonlóképpen előkészíteni a vacsorához.

4. Egyik nagy slágere, a Rock and roller stúdiómunkálatai már majdnem készen voltak, amikor az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, újraénekli. Ennek a döntésnek köszönhető, hogy a dal végül rekedt, rockosabb hangzást kapott.

5. Egy vidéki fellépésén még a malacok is kijöttek az óljukból, amikor színpadra lépett. Míg él, nem felejti el a kerítéslécek között előbukkanó orrokat.

6. Az 1972-es Táncdalfesztiválon győzelemig vitt dala, az Add már, uram, az esőt egy olyan évben debütált, amikor hatalmas szárasság sújtotta hazánkat. Első nagynyilvános előadása után azonban – mindenki meglepetésére – a semmiből óriási esőzés lett.

7. Tehetségének köszönhetően sok külföldi turnéja volt. Még a tokiói Yamaha Fesztiválra is eljutott, így a mai napig ismer néhány japán szót.

8. Bár elsősorban énekesnőként ismerik, szerepelt jónéhány filmben is. Amatőr természetessége miatt olyan elismert filmrendezők kérték fel, mint Mészáros Márta vagy Jancsó Miklós.

9. Olykor késő éjszakákba nyúlóan sportmérkőzéseket néz. Nagy rajongója a tenisznek, a mai napig szívesen ragad ütőt, ha van rá ideje.

10. Szereti a rendet és a tisztaságot, erre otthonában és a kertjében is nagy gondot fordít. Volt már, hogy kilenc órán keresztül gyomlált, amitől olyan izomláza lett másnap, hogy a mikrofont is nehezen tudta kézben tartani.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Soós Lajos