Kelemen Gáspár egyedüli magyarként a Bartók Világverseny középdöntőjében – nézd ONLINE (VIDEÓ)

A Zeneakadémia az idén hegedűsöknek hirdette meg a 46 ezer euró összdíjazású Bartók Világversenyt, amelyen 16 ország 31 fiatal tehetsége vesz részt.

A középdöntőbe tizenkét versenyző jutott tovább, köztük egyedüli magyarként ott van Kelemen Gáspár. Őt ma szeptember 7-én 15.00 órától láthatjuk, előadásában Franck, Hubay, Bartók és Veljko Nanedic művei csendülnek fel.

 

Itt nézzhető ONLINE

 

A továbbjutók névsora:

Christensen, Jacobo
Karls, Lorenz
Kasprzak, Maya Alexandra
Ke Wenqi
Kelemen Gáspár
Kimura Wakana
Kohout, Kryštof
Ohno Yukari
Pocitari, Lilia
Sakamoto Reika
Samarasekara, Andrew
Seki Tomotaka

 

Kelemen Gáspár zenei tanulmányait Ácsné Szily Éva növendékeként kezdte 2012-ben, majd 11 éves korában felvételt nyert a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe, Perényi Eszter osztályába. Tanulmányait 2022 őszétől a londoni Yehudi Menuhin School ösztöndíjasaként folytatja, az intézmény történetének első magyar növendékeként. A 2015-ben Szicíliában megrendezett Gianluca Campochiaro Nemzetközi Versenyen első helyezést ért el, 2016-ban döntőse volt a Virtuózok című tehetségkutató versenynek, 2019-ben megnyerte a XVI. Országos Koncz János Hegedűverseny Nagydíját. Később 3. helyezést ért el az I. Hubay Jenő Nemzetközi Hegedűversenyen, 4. díjat kapott a lengyelországi Nemzetközi Georg Philipp Telemann Hegedűversenyen, illetve 1. díjat és több különdíjat a IV. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyen, utóbbiakat mások mellett a Mendelssohn Kamarazenekartól, a Miskolci Szimfonikus Zenekartól és a Zemplén Fesztiváltól. Szólistaként fellépett már a MÁV Szimfonikus Zenekarral Takács-Nagy Gábor vezényletével, valamint a Concerto Budapesttel Keller András vezényletével.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Bartók Világverseny