Húszezres tömeg előtt léptek fel a Virtuózok tehetségei Londonban (FOTÓK)

A londoni, 20 ezer főt befogadni képes O2 Aréna szinte teljesen megtelt, mire a magyar fejlesztésű klasszikus zenei tehetségkutató TV-műsor, a Virtuózok fiatal felfedezettjei a színpadra léptek.

Az öt fiatal művész: Balázs-Piri Soma (zongora), Lugosi Ali (klarinét), Evelin és Valerij Greblo (hárfások) és ifj. Balázs Elemér (zongora) a HAUSER Alapítvány meghívására, a Virtuózok szervezésében érkezett a brit fővárosba, hogy a világhírű csellóművész koncertjének nyitóprodukciójaként fellépjenek.

HAUSER, aki a 2Cellos együttes egyik tagjaként lett korábban világsztár, első, 26 állomásos európai szóló turnéjának legnagyobb koncertjére hívta meg a Virtuózok művészeit.

 

Hauser - Virtuózok

 

A 37 éves csellóművész 2021 óta a Virtuózok V4+ zsűritagjaként vesz részt a Magyarországon forgatott nemzetközi műsorban. Emellett magyarországi székhellyel hozta létre alapítványát, a HAUSER Alapítványt, azzal a céllal, hogy segítsenek a fiataloknak szerte a világon határokat és akadályokat leküzdeni, hogy elérjék a bennük rejlő lehetőségeket.

„Célunk, hogy a Virtuózok csapatával együtt erős, támogató hátteret építsünk ki a legfiatalabb, legtehetségesebb zenészek számára, akiknek segítségre van szükségük” – mondta HAUSER. Ez a törekvés motiválta abban, hogy prágai, 12 ezres tömeg előtt adott koncertjére, majd a teltházas londoni koncertre is a Virtuózok művészeit hívja meg nyitóprodukciónak.

Mind a prágai, mind a londoni O2 Aréna közönsége nagy tapssal, ovációval fogadta a fiatalokat, akik színvonalas produkciójukkal bizonyították, valóban igazi virtuózok.

Prágában a 2Harps duó lépett színpadra. A Virtuózok V4+ 2022-es szlovén különdíjasa, a 10 éves Evelin Greblo és 8 éves testvére Valerij, elbűvölő tízperces műsorral szórakoztatták a közönséget: a Baroque Flamenco c. darab előadása közben táncra is perdültek.

 

Hauser - Virtuózok

 

Londonban szintén velük kezdődött az est, a tündéri kicsiket pedig Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese, Junior Prima-díjas zongoraművész tízperces előadása követte, aki ismert dallamokat adott elő saját, egyedi átiratában. A közönség itt is vette a lapot, hatalmas taps volt a 19 éves művész jutalma, sőt, miután lejött a színpadról és leült a nézőtérre, újabb tapsot és rengeteg személyes gratulációt is kapott.

Harmadik produkcióként pedig a Lugosi Ali-ifj. Balázs Elemér páros lépett a színre. Lugosi Ali, a Virtuózok abszolút győztesének szenvedélyes klarinétjátéka és kamarapartnere, a Junior Prima díjas zongoraművész orientális zenei kalandozásai egy új dimenziót adtak az utánuk színpadra lépő HAUSER koncertjének.

 

Hauser - Virtuózok

 

HAUSER első szóló koncertturnéját mindenhol teltház kíséri, a csellósztár biztosította a Virtuózok fiatal művészeit, hogy a Virtuózokkal való együttműködés újabb fellépési lehetőségekkel folytatódik majd.

A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató és edukációs TV-műsor már a kilencedik évadba lép. A programot Prima Primissima-díjra jelölték idén, melyre még tart a közönségszavazás: a támogató közönség a 21-es kód beküldésével szavazhat a Virtuózokra a 0670 707 7000-es számra küldött SMS-sel.

ATEMPO.sk
Fotó: Virtuózok, Horváth Károly