Kitüntetése napján halt meg a legendás lemezlovas, DJ Palotai

Váratlanul elhunyt Palotai Zsolt, az egyik legismertebb magyar underground lemezlovas. DJ Palotai a Pro Cultura Urbis-díjak átadása napján távozott az élők sorából. A kitüntetést Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkássága, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként kapta.

Palotai zsolt 62 éves volt és neve összefonódott az underground zenei élet meghonosításával. A Tilos az Á és a Tilos Rádió elindításában is közreműködött és harminc éven át volt meghatározó szereplője a Tilos Rádió műsorainak.

 

 

A győri születésű lemezlovas az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik magyarországi meghonosítója volt. Édesapja az öt éve elhunyt Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, játékvezető volt.

1967–1979 között a győri Bartók Béla Zenei Általános Iskola tanulója, majd a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett. 1980–1985 között a budapesti Testnevelési Főiskola, 1987–1989 között a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola hallgatója volt.

1989-től volt a Tilos az Á klub művészeti vezetője, majd 1991-től a Tilos Rádió zenei főszerkesztője.

A népszerű lemezlovast épp halála napján tüntették ki Budapest 150. születésnapján Pro Cultura Urbis-díjjal, az ünnepélyes átadó viszont Zsolt betegség miatt már nem tudott részt venni.

Nyugodjék békében.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: DJ Palotai FB