Kincsem - a Magyar Lovas Színház előadása újra Dél-Komáromban

Kincsem - a Magyar Lovas Színház előadása Dél-Komáromban

2018. július 21-én, szombaton 19.00 órától a dél-komáromi Magyar Lovas Színház bemutatja a Kincsem című musicaljét. Helyszín a Fedeles lovarda.

Belépő 5500 és 6500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Kincsem 2014-ben nagy sikerrel bemutatott magyar musical. Márton gazda egyedül neveli fiatal leányát sok gonddal az életében. Tetemes adóssággal tartozik Vízváry uzsorás bankárnak. A grófi uradalom közelében él, ahol meglátja, hogy ég a gróf istállója. Segít az oltásban és kimenti a gróf feleségét a tűzből, ezért a gróf megajándékozza egy csikóval, ami a Kincsem nevet kapja. Márton adóssága sokszorosára nő az évek alatt, melyre egyetlen magoldást talál, indul lovával a pünkösdi vásáron megrendezett lóversenyen. Ez átmeneti megoldást jelenthet anyagi gondjaira. Vízváry bankár viszont másik lóra teszi meg tétjét, hogy még több pénze legyen, s lefizeti a verseny bírókat. Így Márton a Kincsemmel hiába győz, csalással elveszik győzelmét. Egy megoldás marad a számára: eladni lovát a cigány kupeceknek, hogy annak árából tartozását törleszthesse. A kupecek a verseny alatt meghallják, hogy a bankár egy indiai maharadzsától rendelt egy nemes, fekete lovat a fogatába. Megérzik a jó üzlet szagát, és ettől a pillanattól megkezdődik az igazi cselekmények sorozata.
A Kincsem fordulatos, humoros történet gonosszal, jóval, szerelemmel, sikerrel. Lovak és fogatok teszik élethűvé a történetet. Monumentális díszlet, és a színház valamennyi látványeleme, technikája teszi különlegessé az élményt a nézők számára.

Derzsi György zenéjével csodálatos slágerek születtek, s magát a darabot több alkalommal láthatjuk az MTVA jóvoltából 2014 óta.

Az előadást gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánljuk, kihagyhatatlan élmény!

 

Rendezte: Derzsi György

Írta: Márkos Attila
Zenéjét szerezte: Derzsi György

Szereposztás:

Gróf: Egyházi Géza/ György Rózsa Sándor
Grófné: Kecskés Tímea
Vízváry bankár: Sándor Dávid
Berci, Vízváry szolgája: Pásztor Ádám
Márton gazda: Sipos Imre
Mari, Márton leánya: Fehér Nóra
Gazsi kupec: Rancsó Dezső
Zsiga kupec: Balogh Gábor
Anti: Zayzon Csaba
Kisbíró: Ágoston Máté
Közreműködik: A Magyar Lovas Színház Komárom tánckara, lovasai, statisztái

ATEMPO.sk