Hullámzó vőlegény - a Brisbane-i Magyar Színtársulat előadása Rimaszombatban

Hullámzó vőlegény - a Brisbane-i Magyar Színtársulat előadása Rimaszombatban

2018. szeptember 15-én, szombaton 19.00 órától kerül bemutatásra Tamási Áron Hullámzó vőlegény című színpadi játéka 3 felvonásban az ausztráliai Brisbane-i Magyar Színtársulat előadásában a rimaszombati Csillagház előadótermében. A rendezvény a társulat Kárpát-medencei 2018-as Turnéjuk kereteiben valósul meg. Belépő 3 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

“A társulatot a magyarság megőrzése érdekében az ottani református gyülekezet lelkipásztora, az Erdélyből származó Kovács Lőrinc hívta életre 2007-ben. Az Ausztráliában máig egyetlen amatőr magyar színjátszó csoport a maga natúr, népies és klasszikus komédiáival évek óta nagy szolgálatot tesz a magyar nyelv és kultúra ápolásáért. Egyrészt segít az emigrációban élő idősebb és fiatalabb generációnak az élő nyelv, a szép magyar kifejezések megőrzésében, másrészt a színdarabok előadása által megismerkednek a magyar hagyományokkal, népviseletekkel, a különböző vidékek mai és régebbi szokásaival, és ami a legfontosabb, mindezt átadják a jövő újabb nemzedékének” – foglalta össze Sipos Ika, a társulat vezetője, egyben a Queenslandi Magyarok Kulturális Szövetségének, valamint az Ausztráliai Magyar Szövetség elnöke.

 

Bodrogi Antal, a tehetséges keramikus, de lehet, hogy szobrásznak is kitűnő művész, fazékgyártással keresi meg kenyerét, ám mind erkölcsi, mind anyagi csőd szélén áll. Gazdag, de öreg menyasszony, vagy pedig egy bájos szegény lány és megújuló művészi alkotó munka: erről szól a nagy író mulatságos népi- filozofikus játéka, melynek vége: inkább szegényen, de önmagához hűségesen kell élni a művészeknek s mindenkinek.

 

Szereposztás

Bodrogi Antal - Dohy Ádám
Czirmos - Sípos Ika
Kósa úr - Szigeti Balázs
Teréz - Kershaw Zita
Bagi - Kerekes Samu
Zelma - Horváth Gyöngyi
Gumics - Vincze Zsolt
Bogyó - Kovács Boglárka
Köteles - Kovács Lőrinc
Mihály - Ferencz János
Cigányok - Ferencz János, Kovács Lőrinc

Súgó: Spinda József
Rendező: Kovács Lőrinc (Ausztráliában élő református lelkipásztor, tiszteletbeli konzul)

ATEMPO.sk