Fiesta Cubana - Habana Social Club koncert Salgótarjánban - ELMARAD!

Fiesta Cubana - Habana Social Club koncert

ELMARAD! 2018. november 24-én, szombaton 19.00 órától a kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a Habana Social Club zenekar ad koncertet a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban. A 2018-as világkörüli turnéjára a zenekar kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Belépő 6990 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Habana Social Club a kubai és a latin-amerikai sajtó szerint is, méltó utódja a buena vista social clubnak, legalább annyi fülbemászó slágerrel, mint elődje. A Buena Vista Social Club 2014-ben az Adios Tour keretében búcsúztatta el a közönségét, melyet követően még inkább megnőtt a Habana Social Club népszerűsége. A több mint fél évszázados múlttal rendelkező Habana Social Club alapító tagjai közül már páran eltávoztak az élők sorából, így a jelenleg 11 fős zenekar az évtizedek során többször megújult, fiatal virtuóz zenészek is csatlakoztak az idősebb tagok mellé. Clemente Hechevarria és Rubén Gonzalez alapítók szerint: „A kubai nép életéhez, sorsához, emlékeihez egy-egy dal kötődik, amelyek a világ minden emberéhez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a mi bánatunkat és boldogságunkat. Ez a zenei örökség óriási alázatot és felelősséget kíván tőlünk, előadóktól.”

A koncertturné alatt, a különleges show nézőiként megtapasztalhatjuk a kubai életérzést: a Habana Social Club dalai mellett számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozást is meghallhatjuk. A zenei utazáson felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek: Flor palida, Chan – Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, Che commandante, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba, vagy a Se que te amo, amit Ricky Martin is feldolgozott.

A koncert minden korosztály számára páratlan zenei csemege, az autentikus díszlet, a híres Tropicana Club táncművészei, a színes jelmezek, a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés is felejthetetlenné varázsolják az estét.

ATEMPO.sk