Megtart, nemenged - táncszínházi nevelési előadás Pozsonyban

Megtart, nemenged - táncszínházi nevelési előadás Pozsonyban

2019. március 9-én, szombaton 19.00 órától táncszínházi nevelési előadásra kerül sor Megtart, nemenged címmel az Ifjú Szívek Táncszínház, a Vekker Műhely és a Káva Kulturális Műhely közös előadásában.

A belépő támogatói jegyek formájában volt kapható, az előadás már teltházas. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a pozsonyi Ifjú Szivek Táncszínházba.

 

A családi hagyományok miként befolyásolják egyéni döntéseinket, s így végső soron életünk menetét?

A történet három fiatalról szól, akik a felnőtt élet küszöbén elhagyják a szülői házat és a nagyvárosba költöznek. A főszereplők a gyermekkort maguk mögött hagyva el akarnak szakadni a szülői tekintetektől, az otthon fullasztó kötelékeitől, szabadságra vágynak, hogy próbára tehessék erejüket. Az új környezetben közel kerülnek egymáshoz, eltérő családi hátterük, más-más nemzetiségük sokszínűséget és érdekességet hoz a hétköznapokba. Az új helyen a különbözőség különlegessé, az eltérés egyedivé, a másság kivételessé teszi őket. Amikor azonban komoly erkölcsi és érzelmi kihívás elé kerülnek, az eltérő családi hagyományok, az otthoni kötelékek húzóereje egyre nagyobb feszültséget és távolságot teremt a fiatalok közt.

Elgondolkodtató, de szórakoztató is egyben… A nevelési célzat jól észlelhető, mégsem szájbarágós, s nem is moralizálgatós. Van benne egy kis tánc s egy kis színház is.

 

Közreműködők

Táncosok: Oláh Eszter, Sebő Veronika, Varsányi Ági, Baranyai Viktor, Lantos András, Hégli Bence

Színész-drámatanárok: Kuklis Katalin, Horváth Kristóf, Czuczor Nóra

Diszlet, jelmez, látvány: Kiss Gabriella

Koreográfus: Hégli Dusan

Dramaturg: Romankovics Edit

Részvételi színházi szakértő: Kardos János

Rendező: Sereglei András

ATEMPO.sk