Így szerettek ők – a Kaláka és vendégei a Győri Tavaszi Fesztiválon

Győri Tavaszi Fesztivál 2019-ben is - részletes program

2019. április 1-én, hétfőn zárul az idei Győri Tavaszi Fesztivál. Színes kulturális programokkal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, tematikus városnéző sétákkal és könyvbemutatóval várja közönségét. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Program

Április 1. (hétfő)

19.00 Így szerettek ők – Irodalmi koncert-színház a Vaskakas Művészeti Központban

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerének számítanak, amit a szakmai elismerések mellett az olvasóközönség nem szűnő érdeklődése és szeretete is bizonyít. Mindkét kötet negyven magyar író, illetve művész híres szerelmi történeteinek kevésbé ismert vagy elfeledett részleteire irányítja a figyelmet. A képes etűdök az érzelmeket és eseményeket feldolgozó művek mellett eredeti dokumentumok – levelek, naplórészletek, fényképek – segítségével hozzák közelebb a szereplőket az olvasóhoz.

A produkció jelentős magyar írók különleges párkapcsolati történeteit álmodja színpadra szcenírozott formában: kiváló színművészek tolmácsolásában, megzenésített versek élő zenei kíséretével, vetítéssel. A zenés irodalmi időutazás során, melynek házigazdája maga a szerző, Nyáry Krisztián, olyan írók magánéletébe nyerhetünk bepillantást, mint Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Ady Endre, Heltai Jenő, József Attila vagy Weöres Sándor. A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a Kaláka népszerű zenéi által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket.

Előadók: Gryllus Dorka, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Simon Kornél
Közreműködik: Nyáry Krisztián és a Kaláka
Az együttes tagjai: Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs, Becze Gábor

Dramaturg: Hevesi Judit
Díszlettervező: Szolga István
Jelmeztervező: Dőry Virág
Asszisztens-ügyelő: Tóth-Gábor Anna
Rendező: Kőváry Katalin
Producer: Bán Teodóra
A Szabad Tér Színház produkciója.

Belépő: földszint 3500 forint, erkély 3200 forint

ATEMPO.sk