A funtineli boszorkány - Filmvetítés Komáromban

2019. október 25-én, pénteken 17.30-kor kerül bemutatásra Poór István filmje, Wass Albert regénye alapján, A funtineli boszorkány címmel a komáromi Városi Művelődési Központban. A rendezvény vendége Poór István filmrendező, közreműködik Dr. Kőrösi Mária egyetemi docens. Belépődíj 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A funtineli boszorkány című regényt Wass Albert amerikai emigrációja alatt írta 1959-ben, és az egyik legsikeresebb művének tartják. Főszereplője Nuca, a szép havasi leány, akinek különböző csodás képességeket tulajdonítottak az emberek – egyesek szerint szent, mások szerint boszorkány. Poór István rendező a lány fejlődéstörténetére helyezte a hangsúlyt. Lineáris időkezelés, lassú narráció, a helyszín, a környezet és a táj bemutatása, a premier plánok gyakori alkalmazása hangsúlyosan jelen van az alkotásban.

A főbb szerepekre erdélyi színészeket kért fel Poór, akik hiteles figurákat hoznak, monológjaik hatásosak, szép, erős jeleneteket, finom színészi játékot látunk.

ATEMPO.sk