Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak - előadás a Esztergomi Várszínházban

2021. július 10-én, szombaton 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházban mutatja be Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadását az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Mit tehet egy öregecske kereskedőné, ha évek óta nem hallott az ura felől? Vígan fogadhatja a kérők hadát, mint afféle vagyonos özvegy!

Karnyónénak két úriember is teszi a szépet: s míg az asszony a szerencsejátékos Lipittlottyot szereti, a furfangos Tipptopp mindent megtesz, hogy vetélytársát félreállítsa.
Ám hiába eped az özvegy, mindkét úr a vagyonára pályázik, amelynek megszerzéséért semmilyen eszköztől sem riadnak vissza, legyen szó megtévesztésről, Boris szobalány kegyeinek elnyeréséről, vagy éppen gyilkosságról. A szálak ki- és összebogozásában Karnyóné Samu fia, és Lázár deák, a boltoslegény is alaposan kiveszi a részét, s a történet végén talán egy-két váratlan vendég is betoppan…

Csokonai több, mint 220 éves alkotása tele van modernitással és kiaknázásra váró lehetőségekkel. Mindezeket játékosan felszínre hozva, sok Bach-muzsikával, egyfajta abszurd élőszereplős bábjátékként viszik színre.

 

Szereplők

Karnyó, egy idős kalmár – Varga Bálint
Karnyóné, felesége – Kancsár Orsolya
Samu, fiuk, ki bolondos – Éder Enikő
Boris, szobaleány – Kálmán Zsófia
Lázár, boltoslegény – Gerner Csaba
Lipptopp, szeleburdi – Balog József
Lipittlotty, szeleburdi – Gulyás Hermann Sándor
A Tündér – Tapasztó Ernő

Alkotók

Díszlet - Szvatek Péter
Jelmez - Varsányi Anna
Rendezőasszisztens - Hadas-Gábor Zsófia
Rendező - Tapasztó Ernő

ATEMPO.sk