Miénk a ház - a Grecsó & Hrutka koncertje Balassagyarmaton

2023. december 10-én, vasárnap 17.00 órakor kezdődik Grecsó & Hrutka Miénk a ház című koncertje a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, Balassagyarmaton.

A belépés díjmentes. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Grecsó Krisztián 1976-ban született Szegváron, Újlipótvárosban él, az Élet és Irodalom munkatársa. A csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett. A békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán végzett, mint tanító, de sohasem tanított. A József Attila Tudományegyetem magyar szakát 2001-ben fejezte be. Öt évig élt Békéscsabán, a Bárka folyóirat szerkesztője volt. Volt a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke, 2009-től vezeti az Élet és Irodalom próza és esszé rovatát. 2016 őszén mutatta be a Vígszínház az általa színpadra írt Molnár klasszikust, A Pál utcai fiúkat (zene: Dés-Geszti), melyet zajos sikerrel játszanak.

Hrutka Róbert 1989-től napjainkig több mint 200 lemez elkészítésében működött közre zenészként, szerzőként és producerként. A hazai könnyűzenei élet meghatározó muzsikusa. 2001 és 2008 között számtalan slágert komponált Jamie Winchesterrel, melyet több száz sikeres koncerten elő is adott. Ezután szólókarrierbe kezdett és két albumot is kiadott: a Szabadság-vírus és a Hét nap után címűt. Nagylemezt írt Für Anikónak, Udvaros Dorottyának, Tompos Kátyának. Számtalan magyar filmhez szerzett zenét, többek közt a most bemutatott Kincsemhez is.

ATEMPO.sk