A költő visszatér - a Kormorán és Páskándi Géza rockoperája Dél-Komáromban (Nagy Kokárda Napok)

2024. március 15-én, pénteken 14.30-kor mutatja be a Kormorán és Páskándi Géza rockoperáját, A költő visszatér című darabot a Magyarock Dalszínház a dél-komáromi Monostori Erőd fűtött rendezvénysátorában.

A XIX. század 60-as éveinek végén egy magyarországi börtönbe érkezik Grünne gróf a császár megbízottja, aki a szabadságharcban elveszett unokaöccsét, Csitári Vilmost, keresi. A börtönben talált vándorszínészek előadásában megelevenednek a forradalom és szabadságharc eseményei, melyek összekapcsolódnak Vilmos életével.

Megjelenik előttünk Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Kossuth Lajos, Bem József, Lövei Klára, Teleki Blanka alakja, akiket egészen a szabadságharc tragikus bukásáig kísérhetünk.

A belépőjegy ára a felnőttek részére 3000, a diákoknak és a nyugdíjasoknak szólók pedig 2500 forint. 6 éves korig a belépés ingyenes. Az adott napra megváltott színházjeggyel (3000 forint és 4000 forint) viszont ingyenesen látogathatók a Nagy kokárda napok ugyanazon napra szóló programjai (minden órában induló tárlatvezetés, 1848-49 es ágyú -és fegyverbemutató, apródkiképzés, kézműveskedés, fajátékok, huszár karüsszel bemutató).

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk