Forradalmi táncház a Pósfa zenekarral Győrben

2024. március 14-én, csütörtökön 19.00 órakor kezdődik a Forradalmi táncház a felvidéki Pósfa zenekarral Győrben, a Rómer Házban.

Belépő 2000 forint, gyerekeknek 800 forint. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

18.30 KAPUNYITÁS
19.00-01.00 „FELFÖLD HANGJA”
FELVIDÉKI TÁNCHÁZ A PÓSFA ZENEKARRAL
MINDENKI TÁNCHÁZA – Kicsik, nagyok, mindenki!
Tánctanítás: REICHER RICHÁRD ÉS DÓCZÉ MÓNIKA

20.00-20.30 ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS - NAGY JÁNOS múzeumpedagógus, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

 

A PÓSFA ZENEKAR egy népzenei formáció Szlovákiából, a Csallóközből, mely 2010-ben, a Gelle községet alkotó Pósfán alakult, így felvették a „Pósfa“ nevet. Nagyobb ismertségre 2017-ben a Fölszállott a páva című népzenei tehetségkutató műsorban tettek szert, ahol győztes produkcióként Arany Páva-díjban részesültek. A származásuk meghatározza tevékenységüket, zenei-kulturális küldetésüket. Elsősorban a szlovákiai magyarság, azaz a szlovákiai magyar kisebbség folklórját népszerűsítik otthon és külföldön egyaránt, ugyanakkor repertoárjukban helyet kap a szlovák-, a román és a cigány népzene is.

REICHER RICHÁRD ÉS DÓCZÉ MÓNIKA – TÁNCTANÍTÁS
Mindketten a felvidéki népi kultúra elkötelezett hívei, a Szőttes Kamara Néptáncegyüttes egykori kiváló táncosai, továbbá Reicher Richárd sokáig a pozsonyi Ifjú Szivek hivatásos táncosaként is működött. Jelenleg a somorjai Csali Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes oktatói és koreográfusai.

ATEMPO.sk