Csoboth Adélt egy kárpátaljai énekes váltja az X-Faktorban - ők a 2022-es mentorok

Gáspár Laci, ByeAlex, Puskás Peti mellé az X-Faktor 11. évadába Herceg Erika érkezik. Ő veszi át Csobot Adéltól a stafétabotot.

Herceg Erika 1988-ban született Kárpátalján. 13 évesen első helyezést ért el a IX. Kárpátaljai Magyar Dalversenyen. 2013-tól 7 éven keresztül tagja volt egy nemzetközileg ismert ukrán formációnak, a VIA Gra-nak, akikkel számos zenei díjat nyertek.

2020-ban szólókarrierbe kezdett, most pedig Ukrajnából Magyarországra érkezett, hogy tehetségeket mentoráljon az X-Faktorban.

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy a magyarországi X-Faktor egyik mentora lehetek. Úgy gondolom ez a karrierem egyik fontos állomása lesz és már alig várom, hogy elkezdődjenek a forgatások, hogy hallgassuk a versenyzőket és elinduljon a munka” – mondta Erika.

 

Herceg Erika

 

Verebély Marcell a műsor senior kreatív producere úgy gondolja, újítások kellenek a műsorba.

"Évről évre szeretünk változtatásokat vinni az X-Faktor évadokba, hogy a nézőket meglepjük és izgalmakból ne legyen hiány.

Idén az egyik nagy változás, hogy egy-egy mentorhoz nem egy adott kategória kerül, hanem bármelyik énekes vagy zenekar kerülhet bármelyik ítészhez. A mentorok maguk döntik el, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni.

A másik pedig, hogy a mentorpultba olyan szakembert kerestünk, aki amellett, hogy izgalmas személyiség, a zenei karrierje országokon átívelő, ezért esett a választásunk Erikára, akivel már évek óta tartottuk a kapcsolatot és évente felmerült a neve, amikor mentorokat kerestünk." – magyarázta.

 

Csobot Adél

 

"Az RTL-lel régóta dolgozom együtt, és a csatorna számos műsorában vehettem már részt. Az X-Faktor egy szép állomás volt a karrieremben, de most új utakat, lehetőségeket keresek, ezért közösen hoztuk meg azt X-Faktor stábjával azt a döntést, hogy idén már nem ülök a mentorpultban. Bár egy klassz időszak lezárult az életemben, nagyon hálás vagyok, hiszen az X-Faktor egy életre szóló élmény számomra - egykori versenyzőként és mentorként is. További sok sikert kívánok minden készítőnek és szereplőnek!" - mondta Csobot Adél.

Bár az X-Faktor castingjai javában zajlanak, még mindig várják a jelentkezőket, akik egyénileg vagy csapatban, a mentorok előtt bizonyíthatják tehetségüket. Hamarosan Salgótarjánban és Esztergomban is lesznek meghallgatások.

ATEMPO.sk / RTL Klub
Fotó: RTL Klub