Beatz x Poe's - Benke Hunor, Kemény Zsófi, Sára Gergely Gege online

2020. december 22-én, kedden 20.00 órától spoken word esttel búcsúztatja a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó zenei-irodalmi estje az évet.

Kemény Zsófi érkezik ütős szövegeivel, Benke Hunor slammer-vizuálesztéta és Sára Gergely Gege slammer társaságában.

 

https://www.youtube.com/watch?v=RUmlP0HCaJU

 

Benke Hunor hibrid prototípus: a slammelés mellett újságíró, fotós, videós, grafikus. Pályafutását újságíróként kezdte, majd két évet élt Bécsben, először grafikusként, majd online reklámmenedzserként. Hazatérése óta rádióműsorokat vezetett, emellett tucatnyi zenekar fotósa, akiknek videoklipet is készít, ha úgy adódik. A slam azt jelenti számára, amit a hippiknek jelenthettek a hatvanas évek.

Kemény Zsófi költő, író, slammer, trashtraprapper. Szókimondó és kreatív. Számtalan díj tulajdonosa slammerként, íróként és költőként egyaránt. Első regénye 2014-ben jelent meg Én még sosem címmel, első verseskötete pedig a 2015-ben megjelent Nyílt láng használata. A slam közössége számára a jóindulatot és az inspirációt jelenti, 17 éves kora óta lép fel ilyen esteken. Kedvenc írója/költője édesapja, Kemény István, akit nem mellesleg a Kortársak zenei kísérettel programsorozat keretében szintén fogadhattunk december 8-án.

Sára Gergely “Gege” ha éppen nem lép fel, lelkes látogatója Beatz x Poe’s estjeinknek. Publikált már verseket, de jelenleg leginkább a dalszövegírás foglalkoztatja - főként magának, de van, hogy másnak is. Gege néven rapperként már több lemeze is megjelent, a nagy népszerűségnek örvendő Csapda (2018) után idén egy merengősebb irányt váltott Út címen futó lemezével, melyben a trap elemeket lofi hiphop beatekkel szintetizálta.

A Beatz x Poe’s sorozatszerkesztői Csider István Zoltán költő, slammer, rapper és Pion István költő, slammer, újságíró. A szövegeket DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar dallamaira helyezik az est fellépői.

A zenekar tagjai

Usztics Péter - gitár
Antal Gábor - billentyű
Gyarmati Gábor - basszusgitár
Baki József - dobok

ATEMPO.sk