Jazzkívánságműsor magyarul - a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann koncertje Felsőszeliben

2024. május 5-én, vasárnap 18.00 órától a Sárik PéterTrió és vendégük, Falusi Mariann ad közös koncertet a felsőszeli kultúrházban Jazzkívánságműsor magyarul címmel.

A Jazzkívánságműsor koncertek 2010-ben indultak. A közönség bármilyen műfajú dalt kérhetett, a Trió pedig eljátszotta a saját stílusában.

“A elején álmomban sem gondoltam volna, hogy a Jazzkívánságműsor ennyire népszerű lesz, de a koncertek során rájöttem, hogy mi a hatalmas siker titka.
Annak ellenére, hogy látszólag könnyed slágereket játszunk, a színpadról mégis sokszor igen kemény jazz szól, de LGT-be, Kovács Katiba, a legnépszerűbb előadókba ‘csomagolva’. Így a jazzt egyébként nem kedvelők szívesen hallgatják kedvenc dalaikat, és szinte észre sem veszik, hogy jazzkoncerten vannak. A jazzrajongók ugyanakkor örömmel fogadják az új sztenderdeket, hisz a jazz hőskorában ugyanez történt: a legismertebb slágereket játszották el a jazz-zenészek, csak másképp.” - Sárik Péter

A belépő 17 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a koncertre.

 

A Jazzkívánságműsor új kiadásban kizárólag magyar dalok hallhatók, a csapat az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből válogatott és dolgozta át a saját stílusára. 

A koncertsorozat legjobban sikerült darabjaiból ezzel együtt már négy CD jelent meg, az első 2014-ben Fonogram-díjat kapott mint "Az év jazz felvétele", a másodikat pedig 2016-ban jelölték ugyanerre az elismerésre.

A Sárik Péter Trió, az elmúlt évtizedben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy - Sárik Péter mellett- minden felállásban nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok játszottak és játszanak. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.

Sárik Péter és Falusi Mariann tíz éve koncertezik közösen, az első műsorukat magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre. Koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett. A két művész pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg közönségük minden koncerten velük énekel.

 

 Közreműködők

Falusi Mariann - ének
Sárik Péter - zongora
Fonay Tibor - bőgő
Gálfi Attila - dob

ATEMPO.sk