Deck: Fedélzeten az új arcok - Csornyij Dávid, L. Takács Bálint, Twentees (VIDEÓ)

Deck: Fedélzeten az új arcok - Csornyij Dávid, L. Takács Bálint, Twentees

2021. január 26-án, kedden 20.00 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 Hajó zenei-irodalmi online estjén klisémentes gitárpoppal és elsőkötetes szerzőkkel köszönti az évet a Deck-széria.

Bemutatkozik Csornyij Dávid és L. Takács Bálint, valamint a decemberben új EP-vel jelentkező twentees lép színpadra.

 

Csornyij Dávid az Előretolt Helyőrség Íróakadémia hallgatója, művei megjelentek többek között a Tökéletes zártság egyetlen pillanata és a Különjárat című antológiákban. A beregszászi születésű szerző 2015 óta publikál, első könyve 2020-ban jelent meg A jelzőlámpák diktatúrája címmel. Debütkötetében a káosz törvényszerűségét pedzegeti a semmivel sem magyarázható bűntudat jelenségével párosítva.

L. Takács Bálint filmkritikákat és forgatókönyveket ír, filmtörténelemszakos hallgató, emellett filmdramaturgiát is tanul. Első, Bad Trip című novelláskötetében egyszerre szívnak magukba pszichedelikus rémálmok és gondolkoztatnak el társadalom- és létkritikát megfogalmazó szövegek – mindezt a fekete humor köntösébe csomagolva.

A Twentees zenekar tagjai az MTV-korszak gyermekei: angolszász gitárzenéken nőttek fel, indie rock/pop rock dalaikban egyaránt megjelenik a popzene és a garázsbandák iskolája is. A több szakmai díjat is magáénak tudó zenekar eddig három albumot adott ki, melyek közül a 2019-es Balkon a korábbi gitárpopos vonalat megtartva még mélyrehatóbban énekli meg a 21. századi magyar fiatalok mindennapi problémáit. Legújabb megjelenésük, a 2020-as Kicsi lány EP a szívek mellett foglal állást a popsik helyett, emellett az elengedés és az elfogadás fontosságát hirdeti.

Az eseményt színesítő kivetítésről DJ Lee n'gum gondoskodik, közreműködik Fehér Dániel színművész.

 

 

ATEMPO.sk