L.E.J. és Dalinda online koncert (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

L.E.J. és Dalinda online koncert (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

2021. április 15-én, csütörtökön 20.00 órától folytatódik a Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az A38 Hajó tavaszi sorozatának következő felvételén a francia L.E.J. formáció és a népszerű Dalinda trió koncertjét láthatjuk online.

A felvétel április 29. 20.00 óráig visszanézhető.

 

A francia L.E.J. formációt 2013-ban hozta létre három fiatal francia énekesnő. A triót alkotó Lucie, Élisa és Juliette hosszú évek barátságát és közös művészeti alkotását terelte új mederbe az új együttessel, aminek neve is a három lány kezdőbetűiből áll össze. Első sikerük rögtön hatalmasat robbant: 2015 nyarán adtak ki egy feldolgozásszámot, amit rövidesen több millióan tekintettek és hallgattak meg a világon.

A sikert energikus és természetes kisugárzásuk mellett az izgalmasan megszerkesztett vokális szólamok, az ötletesen megalkotott átiratok, vagyis mashupok, valamint a felhasznált hangszeres effektusok egyedisége szolgáltatta. Azóta szinte védjegyüknek is számít, ahogy Juliette éneklés közben csellón is játszik. A formáció első olyan lemeze, amelyen szinte kizárólag eredeti műveket hallhatunk, 2018-ban jelent meg Poupées Russes, lefordítva Orosz babák címmel. Az album számai közül azóta többhöz is nagyszabású videoklip készült, követőtáboruk pedig megállíthatatlan bővülésnek indult.

A 2019-es Budapesti Tavaszi Fesztiválra is ennek a lemeznek az anyagával érkeztek, az A38 Hajón megtartott koncertjükön elképesztő élményt nyújtva a magyar közönségnek. A felvételt az idei fesztiválon április 14-én élvezheti ismét a közönség. A L.E.J koncertje előtt az itthon méltán népszerű Dalinda fiatal triójának produkcióját is láthatjuk, a három magyar énekesnő népzenével átitatott dalok segítségével mesél a női lét különböző szakaszairól.

Az A38 Hajó évek óta hagyományosan a Budapesti Tavaszi Fesztivál együttműködő partnere, így hiánypótló könnyűzenei programjaik az idei, online térben rendezett fesztivál műsorából sem maradhatnak ki. Ennek mentén a fesztivál alatt összesen négy ikonikus felvételt osztanak meg az érdeklődőkkel az elmúlt évek Tavaszi Fesztiváljainak kínálatából, kiváló hazai és külföldi előadóktól, akiknek zenéje ebben a rendhagyó évben talán minden más helyzetnél jobban segít a pozitív energiák összegyűjtésében.

 

 

ATEMPO.sk