A Bordó Sárkány lemezbemutató koncertje Komáromban

A Bordó Sárkány lemezbemutató koncertje Komáromban

2021. szeptember 10-én, pénteken 20.00 órakor lemezbemutató koncertet ad a Bordó Sárkány együttes a komáromi Borozóban.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

A Bordó Sárkány, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Az autentikus, magyar és európai középkori dalokat és táncokat bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel, a középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok pedig a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg.

A zenekar, megalakulásától számítva, az elmúlt 10 évben 14 külföldi országban adott koncertet. A nemzetközi színtéren bemutatta műsorát többek közt Norvégiában, Észtországban, Franciaországban, Spanyolországban, Szlovéniában, Lengyelországban és Németországban is.

A zenekar, a Balassi Intézetek közül a Római, a Bukaresti és a Tallinni Magyar Intézetben adott nagy sikerű koncertet.
Hazánkban többek közt az alábbi helyszíneken, fesztiválokon játszott az együttes: Zeneakadémia, Magyar Állami Operaház, A38, Instant, Szimpla kert, Fonó, Fészek Művészklub, Budapesti Nyári Fesztivál, Mesterségek Ünnepe, Nemzeti vágta, Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál, Debreceni Borkarnevál, Mesterségek Dicsérete, Campus fesztivál, SZIN.

A zenekarnak eddig 3 nagylemeze jelent meg, 2010-ben „Világfa”, 2013-ban „Óperencia”, valamint 2018 tavaszán "A lány és a sárkány" címmel. Idén nyáron pedig napvilágot látott a negyedik nagylemez a XX. századi krónikás.

ATEMPO.sk