A Bágyi Balázs New Quartet koncertje újra Somorján

2022. október 7-én, pénteken 20.00 órakor a Bágyi Balázs New Quartet ad koncertet turnéja keretében Somorján, a Mozil Clubban.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre. 

A Bágyi Balázs New Quartet zenéjében a post bop és klasszikus zenei elemekből építkező, akusztikus, kortárs jazz dominál. A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, partnerei pedig a magyar jazz közép korosztályának jeles képviselői: a Hollandiában végzett szaxofonos Soso Lakatos Sándor, a Junior Prima díjas zongorista, Oláh Dezső, és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter. A zenekar számos európai jazzfesztiválon fellépett az elmúlt években, valamint rendszeresen koncerteztek Kínában is. 2016-ban Pocsai Kriszta énekesnővel közösen elkészített, Homage To Shakespeare című lemezüket a nemzetközi szakmai zsűri Gramofon-díjjal jutalmazta. A formáció repertoárja Bágyi Balázs szerzeményeire épül, aki 2016-ban az év zeneszerzője, 2022-ben az év dobosa is lett a JazzMa.hu portál szavazása alapján.

 

Közreműködők

Bágyi Balázs – dob
Soso Lakatos Sándor – szaxofon
Oláh Dezső – zongora
Oláh Péter – bőgő

ATEMPO.sk