José González koncert lesz Nagyszombatban

2022. október 14-én, pénteken este José González svéd énekes, dalszerző, gitáros ad koncertet Nagyszombatban, a Nádvorie kültéri koncerthelyszínen, a NuJazzDayz keretében.

Belépő 29 euró, majd 39 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

18.30 Kapunyitás
19.15 VKTRD (Warm up DJ set)
20.00 José González

 

José González számára a ‘Heartbeats’ című dal hozta meg a világsikert, azóta pedig a 21. század egyik legtehetségesebb művészeként tartják őt számon.

Már számos helyszínen bizonyította, hogy elég neki egy akusztikus gitár és énekhangjával mindenkit levesz a lábáról. Legújabb lemezével, a ‘Local Valley’-vel lép színpadra. Az új album tökéletes példája annak, hogy nem kell valakinek folyamatosan a középpontban lenni ahhoz, hogy figyeljenek rá az emberek.

2003-as debütáló ‘Crosses’ EP-je óta mind José, mind a zenéje halk és szerény maradt. A ‘Local Valley’ is követi ezt a vonalat, szépen csendben úgy tökéletes, ahogy van.

A lemez az ‘El Invento’ című dallal indul, melynek különlegessége, hogy ez az első szám, ami spanyol nyelven íródott (argentín felmenőinek anyanyelvén). Az album a ‘Honey, honey’-val zárul, közötte viszont csodásabbnál csodásabb dalok repítik el a hallgatót José González egészen különleges világába. Újra bebizonyosodik, hogy José mennyire odáig van a különböző stílusú zenékért, hogy még mindig zseniálisan gitározik és most először előkerül néhány dalban egy dobgép is, tovább szélesítve ezzel az előadó zenei spektrumát.

A jól ismert González-hagyomány sem marad el, hogy más zenekarok dalait gondolja újra, a ‘Local Valley’-n a ‘Line OF Fire’ track ilyen, ami a Junip zenekar dala, amit még 1998-ban alapított az énekes a barátaival.

Maga José González így nyilatkozott az albumról: “Hangzásban a ‘Local Valley’ is hasonló, mint a korábbi albumaim, igazából természetes folytatása azoknak a stílusoknak, amiket az elmúlt években képviseltem. Elhatároztam, hogy ebben a szellemben írok dalokat: rövidek, dallamosak és ritmusosak, egy kis latin-amerikai, valamint afrikai beütéssel. Egy kicsit kifelé tekintősebb, mint a korábbi albumok, de nem kevésbé személyes. Sőt! Inkább azt mondom, hogy ez az album tükrözi a legjobban a mostani gondolataimat.”

ATEMPO.sk