X. Szilvanapok Kistárkányban - részletes program

2023. szeptember 22-én és 23-án, pénteken és szombaton rendezik meg a X. Szilvanapokat Kistárkányban, az Aranka Vendégháznál.

Színpadon a Sajó Banda, Szunyog Zsuzsa, a Garagulya Gólyalábas Kompánia, a Burattino Bábszínház Nyíregyházáról, a Makranci Cserepszín, a Kiscike, a Csikuska, a Kőkút Népdalkör, a Bazsarózsa, a Mustármag, Benyó Erzsébet, a Bešákovci, a Karosi Turul Íjászegyesület, valamint a helyi óvoda és általános iskola diáksága.

A Bodrogköz Kassa megye kevésbé ismert helyei közé tartozik. Ez a gasztronómiai fesztivál a térségre jellemző gyümölcs - a szilva, által hivatott bemutatni annak hagyományait.

A rendezvény során a látogatók megízlelhetik a szilvából készült finomságokat, és az ételkülönlegességek elkészítését is kipróbálhatják. A gyermekeket színes gyermekprogram, valamint szilvalekvárból készült finomságok, a felnőtteket pedig gazdag folklórműsor és a helyi pálinkafőzde kínálata várja.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

 

Program

Szeptember 22. (péntek)

15.15 Burattino Bábszínház, Nyíregyháza

Szeptember 23. (szombat)

10.00 Kultúrműsor

Közreműködnek

Sajó Banda, Szunyog Zsuzsa, Garagulya Gólyalábas Kompánia, Makranci Cserepszín, Kiscike, Csikuska, Kőkút Népdalkör, Bazsarózsa, Mustármag, Benyó Erzsébet, Bešákovci, Karosi Turul Íjászegyesület, a helyi óvoda és általános iskola diáksága

Kísérőprogramok

Szilvalekvár főzés hagyományos kézi kavarással, üstökben
Kemencében és szabad tűzön főtt szilvás finomságok kóstolása
Gyermekek részére kézműves foglalkozás
Termelői és kézműves vásár
Népzenei műsor
Karosi Turul íjászegyesület bemutatója
Nyílt nap a pálinkafőzdében,
Tárkányi szilvórium mustra

ATEMPO.sk