Petőfi dicsérete - Szarka Gyula és zenekara ad koncertet Királyréven

2023. november 17-én, pénteken 18.00 órai kezdettel kerül sor Szarka Gyula és zenekaraPetőfi dicsérete című lemezének bemutatójára a királyrévi kultúrházban.

A Petőfi Sándor-emlékévhez csatlakozva készült el Szarka Gyula új lemeze, amelyen Petőfi Sándor megzenésített versei és róla szóló dalok hallhatók. A Kossuth-díjas zeneszerző, előadó, a Ghymes együttes alapítója a lemezzel a költőfejedelem születésének 200. évfordulója előtt tiszteleg. Az album olyan jól ismert Petőfi verseket tartalmaz, mint a Pató Pál, Reszket a bokor, Falu végén kurta kocsma, A szabadsághoz, Szerelem és bor, a Csokonai Vitéz Mihály vagy a Megy a juhász szamáron.

„Petőfi szabadságvágya, humora, dinamizmusa követendő példa lehet a mai fiatal korosztály számára. Meggyőződésem, hogy a zene segítségével közelebb hozhatjuk annak lehetőségét, hogy a ma embere újra felfedezze magának Petőfi zsenialitását.”

Új albumot készített Szarka Gyula - a Petőfi dicsérete című lemezt a Magyar Nemzeti Múzeumban mutatják be

A belépő tetszés szerinti: a teljes bevétel a királyrévi templom tetőszerkezetének a felújítására lesz felajánlva. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a koncertre.

 

A zenekar

Szarka Gyula - ének és gitár
Varga Bori - szaxofonon
Nagy Szabolcs - zongora
Bese Csaba - basszusgitár
Varjú Attila - dob
Csiba Júlia - ének és vokál

ATEMPO.sk