Komámasszony, hol a stukker? - a The Art színházi előadása Nyitranagykéren

Komámasszony, hol a stukker? - a The Art színházi előadása

2023. december 15-én, pénteken 19.00 órakor mutatja be a 2022-ben elhunyt Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című komédiáját a The Art művészeti ügynökség a Pozsonyi Színművészeti Egyetem együttműködésében a nyitranagykéri Kultúrházban.

A címben szereplő stukker, azaz pisztoly, a színpadi absztrakció jelrendszerében a hatalmi erőszak szimbóluma, a játék során kézről kézre vándorol, és mindenki arra használja föl, hogy rettegésben tartsa vele a többieket. Ugyanis a színpadi térben, egy zárt, ablaktalan helyiségben négy ember ül, s az ötödik fegyvert szegez rájuk. Négyen mindig ki akarnak menni a szobából, az ötödik mindig jól érzi magát odabenn. Az, akinél éppen a stukker van.

A darab szereplői Tóth Károly (Cuki, az alvilágból), Béhr Márton (A Méltóságos), Melecsky Kristóf (K. Müller), Béhr László (Kiss, az intelektüel), Szebellai Dániel (Márton, a vidéki). A produkció asszisztense: Schlár Gréta.

Az előadást Hargitai Iván, a budapesti József Attila színház művészeti vezetője rendezte. A producer Tóth Tibor Jászai Mári-díjas színművész.

Belépő elővátelben 10 euró, helyszínen 12 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az előadásra.

ATEMPO.sk